Det er ikke kun elbiler, som bliver bedre og bedre. Udviklingen af elcykler fortsætter også til gavn for både professionelle og alle os andre, der bare er entusiastiske og nysgerrige. Her er nogle af de nyeste modeller, der enten er vildt futuristiske eller dyrker MC-designet fra 1950’erne.

Trefecta

Idéen til dette foldbare køretøj kommer fra hollandske, schweiziske samt tyske rumfarts- og bilmekanikere, og specifikationerne lyder da også som en ingeniørs ønskedrøm.
Det unikke samspil mellem design, kraft og funktionsevne resulterer i et multifunktionelt køretøj med en radius på 100 km – uden brug af pedaler – og en topfart på 70 km/t.
Trefecta er lavet af de fineste kvalitetsmaterialer med moderne batteriteknologi. En computer er monteret i midten af styret og lader cyklisten kontrollere data såsom hastighed, batteriniveau og afstand.

Prisen er 168.000 kr. før skat og forsendelse. Mere info på trefectamobility.com.

Italjet

Området nord for Bologna er kendt for Ferrari, Maserati og Lamborghini, så naturligvis må der også komme en superelcykel fra regionen.

Producenten Italjet er gået i samarbejde med en række lokale firmaer og hylder i sine elcykler det klassiske italiensk håndværk, lige meget om du er til praktisk hverdagsbrug, retrostil eller racermiljø.

Modellen Ascot er den eksklusive variant, der er lavet af de bedste tilgængelige materialer, og teknologisk bruges der også kun lutter avancerede komponenter. Rækkevidden er 70 km. DiablOne er navnet på modellen til bylivet og byder på vintagedesign samt en øget rækkevidde på 90 km, mens modellen Angel kombinerer komfort, stil og innovation på to hjul, også med en rækkevidde op til 90 km.

Priserne starter omkring 25.000 kr., hvortil kommer forsendelse. Se mere på italjet.com.

Oto Cycles

Barcelona er mere end fodbold; tag nu bare firmaet Oto Cycles, som producerer tre forskellige elcykler: OtoK, OtoR og denne nye RaceR. Designmæssigt er de inspireret af den britiske caféracerstil fra 1950’erne. Stellet vejer blot 28 kg, og mange af elementerne er lavet af genbrugsmateriale.

Topfarten på ren el er 25 km/t, og rækkevidden er 70 km/t. Oto Cycles er et af markedets ældste mærker og sælger sine elcykler så fjerne steder som Rusland, Australien og Sydkorea. Herhjemme er der ingen importør, men tjek hjemmesiden for muligheder – eller kør den selv hjem.

Priserne starter ved 21.000 kr. Mere info på www.otocycles.com.