Et Patek Philippe-ur er verdens dyreste ur, og har slået den forrige rekord på 120.042.000 kr. ($17,7 millioner)

De siger, at tid er penge, men ordsproget har fået en helt ny betydning, da et Patek Philippe-ur har knust prisrekorden for ure, da det blev solgt for 210.243.100 kr. ($31 millioner) på en velgørenhedsauktion i Genève.

Uret er en one-of-a-kind-model designet specifikt til Only Watch-auktionen, som afholdes af Christie’s hvert andet år i anledningen af, at skaffe penge til Duchenne-muskeldystrofi forskning. Derfor har 50 ur-designere fra hele verden slået sig sammen for at skabe dette unikke ur, som i år er et Patek Philippe Grandmaster Chime. Et ur i rustfrit stål med vendbar 18 karat-guld urskive, beklædt med rosegold på den ene side og ibenholt på den anden. Uret er parret med en sort rem i alligatorlæder. 

”Da vi så uret, som Patek Philippe havde tilbudt, havde vi mistanke om, at det ville opnå en pris på cirka 15 millioner dollars. Det blev så fordoblet under auktionen og solgt til en telefonbyder for hele $31 millioner,” fortalte Sabine Kegel, leder af Christie’s ur-afdeling i Geneva. Christie’s frabad sig også deres andel, så alle indtægter gik til velgørenhedsorganisationen.

Det er sandsynligt, at salgsprisen blev boostet af det faktum, at hele beløbet gik direkte til velgørenhed, men uret er bestemt et mesterværk og en værdifuld investering – altså hvis du havde 210.243.100 kr. i baglommen.

Læs hvad vi ellers skriver om ure her.