Julen ligger lige om hjørnet. Og hvis du er heldig ligger der måske et nyt ur med dit navn på under træet. Vi har kigget på en håndfuld nyheder, der ser godt ud på en ønskeseddel, men endnu bedre om håndleddet.

Longines Avigation Watch Type A-7 1935

Longines fortsætter deres succesrige relanceringskurs og denne gang med det særdeles spektakulære Avigation Watch Type A-7 1935. Som navnet angiver, er den spændende relancering inspireret af et kronograf-ur fra 1935, som blev bestilt af den amerikanske hær.

Det “skæve” design med en vinkle på 40 grader kender man fra armbåndsurets tidlige år (b.la. Vacheron Constantin 1921), hvilket blev lanceret for at imødekomme professionelle, der havde kontortid bag et rat. Eksempelvis chauffører og piloter. Ved at vende uret på denne måde, behøvede bæreren ikke miste sit greb for at aflæse tiden.

Denne nye version af det “skæve” ur har en klædelig diameter på 41 mm og enkeltknaps-kronografen tikker med et automatisk værk (ETA). Skiven er hvidlakeret og visere og timemarkører er har et pre-patineret look på grund af dent honningfarvede selvlysende materiale.

Pris er 22.750 kr.

Rolex Explorer

Det stilrene Rolex Explorer med de karakteristiske 3-6-9 timemarkører har lige siden lanceringen i 1953 været det sikre valg, og dette til begge køn. For nogle år tilbage voksede denne model fra 36 til 39 mm i diameter, hvilket fik nogle kvinder til at falde fra som fan af denne model. Men med den opdaterede version, ref. 214270, er de perfekte proportioner tilbage og denne version vil helt sikkert tiltrække sit oprindelige publikum og måske også vende tilbage til det kvindelige håndled.

Rent præcisionsmæssigt imponerer Rolex Explorer også med sit Chronometer Certificerede automatikværk. Den daglige præcision tilbyder nemlig et udsving på sølle +2/-2 sekunder, hvilket er nærmest uhørt præcist for et mekanisk værk.

Udover det stilsikre design og exceptionel præcision, så tilbyder Rolex Explorer også selvlysende  Chromalight materiale i visere og timemarkører, der lyser lyseblåt i mørke. En fed detalje, der gør de mørke vinterdage en smule sjovere.

Rolex Explorer har en diameter på 39 millimeter og koster cirka 46.100 kr.

Chopard L.U.C Time Traveler One

I 2016 er det tyve år siden, at familien bag Chopard, Scheufele, besluttede sig for at producere deres første inhouseværk. Det markeres blandt andet med lanceringen af Chopard L.U.C Time Traveler One, der må siges at være det nær perfekte ur til den moderne kosmopolit.

Selve urets skive er ganske lille, hvilket skyldes, at uret giver plads til de ydre skiver, der angiver 24 af verdens byer, der alle varierer med en times forskel. Ved at dreje på den nedre krone ændrer man den valgte by, hvor man ønsker af aflæse den aktuelle tid, og 24-timers skiven er med til at angive om det er AM eller PM tiden, der aflæses. Desuden er datoen angivet ved den pileformede centralviser og den følger lokaltiden i den valgte by. Med andre ord giver dette ur en masse nyttig information på kort tid.

Chopard L.U.C Time Traveler One er lavet af stål, har en diameter på 42 mm og tikker med det automatiske inhouseværk L.U.C 01.05-L med 60 timers gangreserve.

Prisen er cirka 80.000 kr.

Glashütte Original Senator Excellence Panorama Date Moonphase

Der laves nogle exceptionelle ure i Tyskland og det er blandt andet Glashütte Original skyld i. Senest har det eftertragtede urfirma lanceres en række nye Senator Excellence modeller med det nye automatiske kaliber 36 inhouseværk, blandt andet Senator Excellence Panorama Date Moonphase.

Urets meget traditionelle design er en hyldest til fortidens lommeure, men med en diameter på 40 mm tilbyder Glashütte Original Senator Excellence Panorama Date Moonphase den perfekte bærekomfort om armen.

Det nye værk tilbyder ikke bare en gangreserve på 100 timer, men også en konstant præcision langt ud over det sædvanlige. Normalt vil præcisionen i et værk med lang gangreserve “miste pusten” og bliv mindre upræcis efterhånden som gangreserven løber ud. Men kaliber 36 er konstrueret til, at præcisionen holdes selvom der eksempelvis kun er fire-fem tilbage af urets gangreserve.

Stålversionen af Glashütte Original Senator Excellence Panorama Date Moonphase koster cirka 80.000 kr.

Breitling Chronomat 44 Blacksteel

Breitling er specialister, når det kommer til sportsure, ikke mindst mekaniske ure med stopure aka. kronografer. Desuden har Breitling stor succes med sorte ure. Dvs. ure der ofte er behandlet med sort PVD eller DLC. Og Chronomat 44 Blacksteel er netop lavet af stål og derefter behandlet med DLC, hvilket er en hårdfør Diamond Like Coating, der giver et dramatisk udseende. Denne sorte coating står i god kontrast til urets gule skive, der desuden matcher indersiden af den sorte gummirem.

Breitling Chronomat 44 Blacksteel er vandtæt til 200 meter,  benytter det roste inhouseværk, kaliber B01, der er Chronometer Certificeret og yder en gangreserve på 70 timer. Diameter er, som urets navn antyder, 44 mm hvilket antyder, at Breitling med dette ur henvender sig til det maskuline publikum.

Prisen er cirka 70.000 kr.