Det schweiziske urmærke Oris har i flere år været officiel partner for Movember-kampagnen. Movember forbindes med, at mænd gror et overskæg i november, men den alvorlige baggrund er, at mænd i gennemsnit dør seks år tidligere end kvinder. Movember sætter fokus på forebyggelse af mandesygdomme som prostata- og testikelkræft samt mental sundhed og selvmordsforebyggelse. 

Oris bakker op om det gode formål med lanceringen af Oris Movember Edition. Uret præsenteres i et lækkert rejseomslag i læder, og der medfølger en ekstra rød- og hvidstribet Nato-rem som supplement til den rem, uret bestilles med. 

Nyheden fås i to udgaver – dels med en læderrem med et lille Movember-overskæg printet ind i læderet, dels med en rem i rustfrit stål, som også selve urkassen er lavet af. Oris har udstyret Movember Edition med urværket Oris 733, automatisk optræk og en batterilevetid på 38 timer. Skiven er 39 mm i diameter og er sort med hvide minut- og timemarkeringer.

Viserne er hvide med en elegant guldramme, og de suppleres af en sporty orange sekundviser. Uret har to kroner, hvor kronen ved kl. 2 tjener til at indstille tiden, mens kronen ved kl. 4 bruges til at dreje den indre, roterende skive, som bruges til tidsregistrering, der oftest forbindes med dykning. Derfor er det godt at vide, at Oris Movember Edition er vandtæt ned til 100 meters dybde.

Oris Movember Edition er netop landet i butikkerne og koster 13.100 kr. med læderremmen og 14.500 kr. med remmen af rustfrit stål. 

Læs hvad vi ellers skriver om ure her.