Sportsvogn møder Bauhaus-design i det seneste ur fra det berømte tyske designbureau.

Porsche er mere end de legendariske sportsvogne fra Zuffenhausen i Stuttgart. Manden, som tegnede 911-modellen, Ferdinand Alexander Porsche, stiftede nemlig sit eget designstudie i halvfjerdserne, og siden har Porsche Design lavet alt fra eksklusivt køkkenudstyr til bilrelaterede tilbehør, sko, tasker og solbriller.

Porsche Design er dog primært kendt for de eksklusive ure, som gennem årene har nået anerkendelse blandt entusiaster. Seneste tikkende nyhed hylder den ikoniske tyske kunstskole Bauhaus, som blev oprettet i 1909 og siden blev en af de mest indflydelsesrige, før den blev lukket af nazisterne i trediverne.Bauhaus-stilen kan beskrives med nøgleord som på nøgleord som minimalistisk, funktionelt og industrielt, og denne æstetik slår tydeligt igennem i uret, som med tydelig reference til den berømte kunstskole er navngivet 1919 Datetimer Eternity – og desuden er inspireret af de enkle linjer fra Porsches første sportsvogn, 356-modellen.

I tråd med Ferdinand Alexander Porsches fascination af innovation og ingeniørvidenskab er uret lavet med et hus af titanium, som rummer Sellita SW200-urværket og Porsche Designs egen ikoniske rotor. Den 42 millimeter store skive med de fire enkle tal og datomærkningen er beskyttet af otte lags safirkrystalglas.

Porsche Design 1919 Datetimer Eternity fås i forskellige farver og med rem i enten gummi, læder eller titanium. Priser fra 2.950 euro.