Kristian Haagen, der er kendt som flittig foredragsholder, vurderingssagkyndig hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner og fast skribent i Luxury Aficionados, har netop udgivet sin sjette bog om ure.

Kristian Haagen er en af de største eksperter inden for ure herhjemme. Han er blevet udgivet både på print og online i ind- og udland siden 1998, og den første bog kom i 2002. Siden er det blevet til yderligere fem bøger om forfatterens store interesse, senest et aktuelt værk om armbåndsure, ’Hashtags & Watches’.

Bogen er Kristian Haagens første på engelsk og trods sit meget visuelle udtryk inspirerende for nybegyndere. Den rummer dog også masser af stof for erfarne ur-fans, idet den detaljeret beskriver hvert enkelt ur, der vises.

Stor international respons

Bogen indeholder 176 sider med forfatterens egne billeder af såvel private ure som ure, han støder på under sine mange rejser rundt om i verden.

”Jeg anser mig selv som en håbløs print-romantiker, der har en flirt med Instagram. Derfor synes jeg, at det er på tide, de to medier mødes,” fortæller Kristian Haagen. ”Desuden synes jeg, at det er synd, at ens billeder blot forsvinder i de elektroniske mediers sorte hul i stedet for at blive foreviget på print,” fortsætter han og afslører, at han er i gang med at forberede en større udstilling af udvalgte fotografier fra bogen.

”Det er første gang, at jeg har solgt bøger i udlandet, og selvom jeg havde forventet international interesse på grund af min Instagramprofil, der har omkring 80.000 følgere, så var jeg ikke forberedt på den store respons, jeg blev mødt med, da bogen udkom.”

’Hashtags & Watches’ er udgivet på Haagens eget forlag Timegeeks og er netop blevet lanceret i et begrænset oplag på det danske marked. Bogen koster 399 kr. og forhandles blandt andet hos Bog & Idé, Arnold Busck, Magasin og Normann Copenhagen.