Når tid – og penge – er underordnet – køber man sit smykkeur hos Graff. Firmaet, der er verdenskendt for slibning af gigantiske diamanter, som så fattes i prestigefulde smykker og sælges for astronomiske priser, opretholder nemlig en lille eksklusiv produktion af feminine smykkeure i værkstedet i London.

Hvis man ikke lige ved det, er det ikke lige til at se det – men dette ur er faktisk ekstra sjældent i Graffs regi, for på uret er der blandt andet anvendt udskårne rubelitter (røde turmaliner, red.). Og sådan noget ’billigt skidt’ gør Graff sig normalt ikke i. Det britiske firma har i årtier holdt en meget stringent retningslinje om udelukkende at bruge diamanter, rubiner, smaragder og safirer i smykkerne. Hvis Graff mænger sig lidt med pøblen, nedlader firmaet sig måske en sjælden gang imellem til også at fatte de fineste og største kulturperler i smykker – men helst holder man sig til det, som virker koster kassen, hvilket er de fire klassiske ædelstens-sværvægtere. Så alene af den grund må man nok forstå, at de udskårne rubelitter, som sidder på dette ur, er af en helt særlig kaliber og kvalitet. Ellers havde de simpelthen ikke fundet nåde for Graffs ædelstensindkøbere.

Uret er ydermere et såkaldt ”secret watch”; det vil sige at urskiven er gemt bag et ’låg’, som i dette tilfælde udgøres af den største af rubelitterne. Historisk var man af den opfattelse, at kvinder ikke havde behov for at vide hvad tiden var, da de ikke gik på arbejde – tiden ’sorterede’ simpelthen under mænd. Var der så alligevel kvinder, som insisterede på selv at bære tiden, var det ofte i form af smykker – for eksempel brocher, armbåndsure hvor urskiven var skjult, eller som ringe.

Graff-smykkeur af 18 karat hvidguld med i alt 22.45 carat udskårne rubelitter og 8.63 carat diamanter (brillanter og dråbeformede diamanter). Kvartsværk. Pris på anmodning.