I 1970’erne kom Chopard med nogle legendariske ure som symbol på det søde liv – sådan er det stadigvæk, men Chopard vil nu hellere hylde den klimavenlige fremtid, end den flamboyante fortid og har derfor redesignet en klassiker.

Der var engang et ur, der hed St. Moritz. Modellen var Chopards svar på et sporty ur med integreret lænke. Det blev lanceret i 1980 og hyldede en flamboyant livsstil i den schweiziske alpeby af samme navn, hvor de rige og smukke festede og nød det søde liv. 12-cylindrede statussymboler fra Rolls-Royce og Bentley gled gennem den lille bys midte,og passagererne nød et privilegeretliv, hvor badekarret var fuld af dyr champagne, og alt i mink var det foretrukne overtøj.

Det er ikke forbudt at være velhavende, at more sig i schweiziske alpebyer eller nyde køreglæden i exceptionelle biler. Men de ure, der sidder om armen af passagererne i de spektakulære biler (der i øvrigt klarer sig fint med seks cylindre anno 2019), bliver promoveret på en anden måde i disse år. Og Chopard er et af de urfirmaer, der virkelig forstår at kombinere det søde liv med et ansvar for miljøet.

Redesignet…

Alpine Eagle har et andet navn og et markant opdateret design i forhold til det hedengangne St. Moritz. Der er imidlertid stadig tale om et ur med integreret lænke, og adskillige designdetaljer fra 1980’erne er tydelige i denne nye udgave.

Herreversionen af det nye Chopard Alpine Eagle har en klædelig diameter på 41 mmog benytter naturligvis et af Chopards automatiske inhouseværker, kaliber 01.01-C, der udover at være rigt dekoreret også er COSC-certificeret. Det betyder, at værket holder en daglig præcision på +4/-6 sekunder. Chopard hopper nemlig ikke over, hvor gærdet er lavest.

Navnet på denne nye kollektion er inspireret af familien Scheufeles weekendgåture omkring Gstaad, hvor to generationer af familien bag Chopard har hver deres chalet.

 ”Når min hustru og jeg går i bjergene, ser vi nogle gange en sjælden ørnetype. Og en dag slog det mig, at vores nye kollektion skulle opkaldes efter denne prægtige fugl,” fortæller Karl-Fredrik Scheufele, der sammen med sin søster, Caroline, styrer Chopard.

Skiven på denspektakulærenye kollektion er inspireret af ørnens øje og giver Alpine Eagle-urene et virkelig originalt udtryk, som undertegnede ikke kan huske at haveset før. Og selvom det som bekendt ikke er skiverne, der skaber et tikkende ikon, er Alpine Eagle et virkelig godt bud på en moderne klassiker.

Bæredygtighed

Chopard producerer ure i den absolutte luksusklasse. Som et moderne tænkende luksusfirma ved mærket godt, at fremtiden er grøn, og at man har et ansvar for både klima og naturen. Faktisk har Chopard igennem flere årbenyttet Fairmined Gold til deres smykker og visse ure. 

Fairmined Gold kommer fra anerkendte og overvågede miner, hvor både arbejdsmiljø og -forhold prioriteres,og med dette in mente benytter Chopard helt specieltstål til sine Alpine Eagle-ure. Der er tale om en helt ny stållegering, A223, der ikke bare er 50 procent stærkere end konventionelt stål og derfor ridsefrit, men ogsåfremstår lysere. 

Stålet er antiallergisk og produceres i Østrig. Chopard valgte en østrigsk producent, idet stålet via denne producent kan spores 100 procent. Dette garanterer,at kravene til arbejdsforhold og klimaansvar bliver overholdt af den østrigske stålproducent – og at bæreren af et Chopard Alpine Eagle kan pryde sig med ikke bare et smukt ur, men også et ur, der er ’grønt’.

Alpine Eagle fås også til det kvindelige håndled. Alpine Eagle til kvinder har en diameter på 36 mmog tilbydes ligesom herremodellen med COSC-certificeret automatikværk, kaliber 09.01-C, samt i versioneraf stål, kombineret guld og stål samt rødguld.

Læs mere om Chopard her.

Læs hvad vi ellers skriver om ure her.