Har et smykkefirma penge nok, kan de tilsyneladende vælge og vrage mellem hvem, de har lyst til at sælge smykker til. Det er nøjagtig hvad det amerikanske firma Jacob & Co. har valgt at gøre med et sæt unikaarmringe.

”Har du ikke råd til at købe dem begge to, kan du forføje dig”. Det er beskeden, som Jacob & Co. har valgt at knytte til et sæt unikaarmringe. Fra et æstetisk, stilistisk og gemmologisk standpunkt giver det også ganske god mening – men bare ikke lige fra et økonomisk perspektiv. Her må et almindeligt dødeligt publikum så nok forstå, at Jacob & Co. har så mange penge, at de ikke behøver at sælge deres smykker til hvem som helst …

Da et par fantastiske, dråbeslebne smaragder for et par år siden var til salg, besluttede Jacob og Angela Arabo, ægteparret bag Jacob & Co., at slå til. Han tegner firmaet med sine flamboyante venskaber med kendte rappere; hun er firmaets kreative smykkedirektør. Tilsammen besluttede de at erhverve sig de to smaragder på hhv. 74.33 og 70.57 carat, klart strålende grønne, dråbeslebne, med den mest fornemme colombianske oprindelse, nemlig fra den historiske Muzo-mine, som har været i aktiv produktion siden år 1000 (på nær relativt få år), og så også bare et fantastisk match.

Efter sigende gik der ikke lang tid før det blev besluttet, at de to smaragder skulle fattes i unika-armringe. Allerede Coco Chanel var begejstret for at gå med identiske brede armringe – en på hvert håndled – og det er altså i den tradition, at Jacob & Co. opfordrer deres klientel til at indskrive sig. Armringene er af 18 karat hvidguld med i alt 118.13 carat farveløse brillanter og specielt tilslebet sort onyx. Hver onyx-plade er tilvirket i hånden, for at passe på nøjagtig det sted på smykket, hvor de er blevet placeret, og det har taget næsten to år at lave de to armringe.

En heldig køber vil få lov til at betale de ’små’ 21,6 millioner kroner for de to armringe, som altså udelukkende vil blive solgt som et sæt.