Til efteråret åbner Shamballa Jewels firmaets første flagshipstore i New York.

Initiativet er støttet af Vækstfonden, og det er en milepæl i smykkefirmaets historie. Butikken, som med sine 180 kvadratmeter ligger på Mercer Street i Soho, er allerede under ombygning. Ambitionen er at styrke det amerikanske forhandlernetværk med butikken, og inden for de kommende tre år forventer Mads og Mikkel Kornerup, brødrene bag Shamballa Jewels, at åbne yderligere to butikker.

Det er også de to brødre, der har designet New York-butikkens interiør i samarbejde med firmaets kreative kræfter. Æstetikken bliver en blanding af Østens gamle filosofi og de nordiske designtraditioner – nøjagtig ligesom smykkerne. Eg, messing og blotlagt murværk vil blive de bærende visuelle elementer i butikken, som gerne skal bringe mindelser om et asiatisk tempel – en ophøjet atmosfære, der spiller på kontraster mellem lys og mørke. Møblerne er formgivet af moderne skandinaviske designere, omgivet af en unik samling af antikke asiatiske artefakter og kunstværker fra Mads og Mikkel Kornerups private samlinger.

For at tiltrække det forvænte New Yorker-publikum kommer Shamballa-butikken til, udover smykkerne, at udstille forskellige samarbejder med unge kunstnere. ”Vores vision for Shamballa Jewels rækker langt ud over det, som man lægger i det klassiske luksus-begreb. Vi ambition er at skabe et rum, som er langt mere end en smykkebutik – som vi også gør med vores smykker, der også altid rummer folks personlige fortolkninger af deres livserfaringer og værdier”, har Mads Kornerup udtalt.

På amerikansk jord er Shamballa blevet forhandlet af forskellige samarbejdspartnere siden 2007.