Hvert smykkefirma har efterhånden en ”go to”-linje af enkle guldsmykker, som kan fornyes i det uendelige – og som regel får den slags linjer tilføjet nye design i hver sæson eller minimum en gang om året. Smykkerne er bestsellere, og deres enkle signatur-design kan sagtens bære de mange forskellige variationer.

I det italienske smykkefirma Roberto Coin er det den ikoniske ”Pois Moi”-kollektion, som har status af at være en klassiker. Og faktisk er ”Pois Moi”-smykkerne relativt nedtonede i forhold til de andre, mere opulente, farverige og snirklede/detalje-fikserede smykker fra det italienske firma. Designet vandt i 2014 den italienske smykkekonkurrence International Palladio Awards, og siden har det vist sig at fungere fortræffeligt i samtlige farver guld, med og uden brillanter, med farveløse og sorte diamanter og i samtlige smykkekategorier – vedhæng, halsringe, øreringe, ringe og armringe.

Mønstret – en slags afrundet firkantet – er inspireret af 1950’ernes TV’ers form, og i dette tilfælde kan man virkelig tale om, at Roberto Coin har skrevet sit navn med ”prikker”. På trods af retro-æstetikken er formsproget ultramoderne, næsten avantgarde, og totalt fattet med diamanter er der tale om temmelig kostbare smykker. Med så enkle udformede smykker, som dog alligevel er relativt slagskraftige i deres udtryk, er der virkelig muligheder for at få dem brugt – både til hverdag og fest.

Armringene udføres i tre bredder; ringene i to – og her ses årets nyeste versioner af ”Pois Moi”-designet.