Perler er uomgængelige og absolut nødvendigheder i enhver kvindes smykkeskrin. Med små perleørestikker, en klassisk perlehalskæde eller et diskret perlevedhæng går man aldrig galt i byen, og af samme grund har kvinder også haft en årtusinder lang kærlighedsaffære med de skønne juveler.
Netop fordi kvinder har nydt at smykke sig med perler, er de blevet omgivet af myter og legender, og deres perlemorsglans skinner mindst lige så meget af romantik og intriger. Som en fast del af iscenesættelsen af kongelighed og som en del af modebilledet de seneste 150 år, har perler gået deres sejrsgang.
I det 21. århundrede tænker vi som oftest på kulturperler, når vi taler om perler. Naturperler – altså de perler, som er blevet til i muslinger uden menneskelig indgriben af nogen art – er ekstremt sjældne, og faktisk ikke nødvendigvis så kønne. Det er kulturperlerne til gengæld; kulturperler er defineret ved at mennesker har en finger med i spillet – enten i form af indsættelse af en kerne i en musling eller som et rent minimum ved at muslingerne passes på perlefarme, hvor de så har optimale betingelser for at frembringe perler.
Det australske perlefirma Autore frembringer nogle af de smukkeste og største kulturperler kendt som South Sea kulturperler; de er enten hvide, sølv eller gyldne i farver. Senest har Autore lanceret kollektionen ”Stardust”, inspireret af den hvidglødende is og vildeste hede fra vores kosmos, og helliget stjerner, planeter, kometer og andre galaktiske fænomener fra rummet. Smykkerne er naturligvis bygget op omkring South Sea kulturperler, stærkt sekunderet af diamanter i forskellige nuancer, der matcher perlernes.
Foreløbig er kun 10 % af universets galakser kortlagt, og derfor er det ydre rums skønhed stadig fascinerende – mest oplagt er naturligvis en afsøgning af månen, som kredser om jorden. Både fordi månens bogstavelige indflydelse på jordens verdenshave føles i de tropiske farvande, hvor kulturperlerne bliver til, men også fordi perler historisk er blevet kaldt månens ædelsten.