Paris er blevet fornyet. Når en æra er forbi, er det tid til en ny. Den ekstremt fashionable konceptbutik Colette har for nylig meldt ud, at dørene lukkes uigenkaldeligt i december 2017 – men allerede før da, nemlig her i juli måned, har byernes by, Paris, kunnet glæde sig over en ny eksklusiv og fashionabel butiksåbning: Nemlig det danske smykkeikon Ole Lynggaard Copenhagens flagskibsbutik i Frankrig.

Det danske smykkefirmas flotte franske flagskibsbutik ligger på nummer 4, Rue du 29 Juillet, der er en sidegade til luksusshoppegaden Rue Saint-Honoré – blot et stenkast fra Tuileries-haven og lige om hjørnet fra Place Vendôme, som huser nogle af verdens største smykkefirmaers flagskibsbutikker og hovedkvarterer. Butikken er Ole Lynggaard Copenhagens femte flagskibsbutik, og det er firmaets kreative direktør Charlotte Lynggaard, der selv har malet det store oliemaleri, som pryder den ene væg i butikken.

Ole Lynggaard Copenhagen har efterhånden været godt repræsenteret ved forhandlere i både Frankrig og resten af Europa i flere år, men nu får smykke-shoppere mulighed for at opleve hele det danske firmas luksusboheme-smykkeunivers. Og for firmaet har det længe været et stort ønske at åbne butik netop i Paris; det var trods alt der, Ole Lynggaard mødte sin hustru Karin Lynggaard i 1957 – og der, hvor Charlotte Lynggaard i slutningen af 1980’erne besluttede sig for at træde ind i familiefirmaet. ”At åbne butik i Paris føles som en hjemkomst”, har Charlotte Lynggaard udtalt – og i butikken vil nogle af firmaets større showpieces også kunne opleves.