I smykkebranchen er der efterhånden (næsten) enighed om, at diamanter kan købes online. Diamanter kan beskrives objektivt og tilbundsgående ved systemet med de fire C’er, der angiver de fire vigtigste kvalitetsparametre. Helt anderledes forholder det sig med perler.

I det hele taget er perler bare den sidste ”ting”, som skal købes online – for helst skal perler ’ses’ med både fingre og øjne i den virkelige verden, for først da kommer de til deres ret. Yoko Londons lyserøde, pink og næsten violette ferskvandskulturperler er et godt eksempel herpå. De har en næsten helt urimelig glans og farvetoner, som simpelthen skal opleves. Endnu kan man ikke købe Yoko London-smykker i Danmark, men med det her udvalg af smykker kunne man jo nok få lyst. Så er der foreløbig ikke andet at gøre end at sadle op og tage til for eksempel London, hvor man kan finde firmaet.

Generelt er Yoko Londons kollektioner kendetegnet ved et abstrakt design. Sjældent bruges der motiver, man kan genkende som forestillende noget; det skulle da lige være en meget stiliseret sommerfugl, sløjfe eller blomst. Her er det derimod for det meste diamanterne og specielt perlerne, som dikterer designet. Og hvad kreationerne med pink ferskvandskulturperler angår, er der tale om virkelig fine sager.

Ferskvandsperler er generelt billigere end saltvandsperler, og fordelen ved de viste smykker er brugen af relativt små diamanter. Jo flere og større diamanter og kulturperler, jo mere kostbar kreation – så selvom de viste smykker så absolut koster tusindvis af kroner, så kan det, lidt humoristisk anført, også blive langt mere kostbart.