Den japanske kulturperleproducent Mikimoto har ladet sig inspirere af smykkehistorien og firmaets egne arkiver til et multifunktionelt smykkesæt af de helt store.

I det 18. århundrede gik de mest velhavende kvinder næsten udelukkende med smykkesæt; et sæt – også kaldet en parure – bestod som regel af en broche, øreringe, armbånd, vedhæng på halskæde og en tiara. Da Kokichi Mikimoto skulle udvikle firmaet Mikimotos smykkestil, sendte han i 1907 sine guldsmede og ædelstensfattere til Europa, for at lære traditionel smykkeproduktion og -design. Det, som de blandt andet bragte med tilbage, var brugen af sæt, og så det for samtiden populære multifunktionelle element – netop at store smykker kan splittes op i adskillige mindre, hvilket er med til at sikre yderligere brug af dem.

På Baselworld-messen har Mikimoto netop lanceret unikakreationen ”Mikimoto Melo Set”; seks smykker af platin, sat med diamanter, orange Melo naturperler og hvide South Sea kulturperler. Øreringene kan bæres med eller uden Melo perlerne og diamantdråber; halskæden kan bæres med eller uden perlerne. Halskæden er sat med 98 diamanter (i alt 21.43 carat), og hvert vedhæng og ørering med mellem 2.34 carat og 8.16 carat diamanter. Perlerne er mellem 14-16 mm i diameter, og hele sættet er udformet af platin.

Tilsammen koster sættet 7,992 millioner kroner. For næsten otte millioner kroner må man da også håbe, at der kommer rigtig meget anvendelse ud af sættet.