Harry Winston sender en hilsen til det japanske forår med modellen Avenue Classic Cherry Blossom.

På skiven af det skønne Avenue Classic Cherry Blossom-ur fra Harry Winston blomstrer kirsebærerne til evig tid – angivet med diamanter og pink safirer – på en skive af perlemor i en urkasse, der er ment til at bringe mindelserne om arkitekturen på firmaets salon på Fifth Avenue i New York. Og det er da også den skønneste måde at hilse april velkommen på.

I Japan er blomstringen af sakura-kirsebærtræet en skattet kulturel begivenhed, der fejres med festivaller kendt som hanami, som afholdes under kirsebærtræernes grene. I japansk tradition og filosofi er kirsebærtræernes blomstring det sikreste tegn på forår, som betyder nyt liv og optimisme, men da blomstringen er så kortvarig, er de faldne blade også et symbol på hvor kortvarigt, flygtigt og kostbart livet er.

Selv var Harry Winston (1896-1978) altid begejstret for at lade Naturen diktere æstetikken på sine smykkedesign, og selvfølgelig var det altid udelukkende Naturen, som leverede råmaterialerne til kreationerne. Skiven på Avenue Classic Cherry Blossom-uret er udført af blegt grøn-blålig perlemor fra en Pinctada margaritifera-musling, og 39 brillanter (i alt 0.09 carat) og 29 brillantslebne pink safirer (i alt 0.04 carat) angiver kirsebærtræets blomster og blade. Nogle af blomsterne sidder stadig på grene af 18 karat hvidguld, mens andre er ved at dale blidt ned mod jorden. Ædelsten i forskellige størrelser giver dybde og bevægelse til Japans yndlingsblomst. I urkassen er et ekko af arkitekturen fra Harry Winstons butik på Fifth Avenue i New York, med de tre buer fra indgangspartiet, der er gengivet i miniature på kassen kl.12 og kl.6; på kassen sidder der 29 brillanter (i alt 2.38 carat), HW-logoet knejser kl.12 i en ottekantet ramme – en form inspireret af Harry Winstons egen præference for smaragdslibningen – og uret ses på en grøn-blå alligatorrem med et spænde af 18 karat hvidguld med seks brillanter.