En gang imellem støder man på et objekt, hvor man må prikke til sin veninde og en smule forarget sige: ”Orv! Se lige der!”. Det er Harry Winston diamant-dækkede Broadway Glasses-operakikkert et godt eksempel på.

På den ene side føler man sig hensat til 1980’ernes yuppie-bølge – årtiet, hvor der blev dyrket et meget iøjnefaldende forbrug. På den anden side er unikakikkerten-som-også-er-et-ur hentet ud af den ’bling-bølge’, som herskede før finanskrisen. Dengang skulle samtlige forbrugskategorier dækkes af diamanter, og dengang ville Harry Winstons operakikkert ikke have skilt sig ud. Det gør den imidlertid i dag.

De visuelle referencer er dog i virkeligheden langt ældre. I dette tilfælde er vi ment til at skulle tænke på New York, som storbyen må have taget sig ud i art deco-tiden i 1930’erne; da de første skyskrabere som Chrysler og Empire State bjergtog folk, hvor jazz var ved at blive udbredt på Broadway, og Manhattan var stedet, man festede.

Får man mulighed for at kigge kikkerten lidt nærmere efter, opdager man et ur på ”broen”. Kreationen er af 18 karat hvidguld og titan, og sat med diamanter, smaragder og onyx.

Urkassen er af 18 karat hvidguld og onyx, 4 baguetteslebne smaragder (i alt 0.24 carat) og en cabochonsleben smaragd på 0.99 carat. Urskiven er sat med 48 baguetteslebne diamanter (i alt 2.55 carat). Kikkerten, der er af 18 karat hvidguld, titan og onyx, er sat med 240 brillanter (i alt 13.68 carat) og 150 baguetteslebne diamanter (i alt 7.30 carat). Et teleskop-håndtag er udført i 18 karat hvidguld, men det ses ikke på billederne; det er sat med onyx, 30 brillanter (i alt 1.44 carat) og 14 baguetteslebne diamanter (i alt 0.91 carat), og det kan knappes af og på kikkerten efter ønske. Uret drives af et kvartsværk, og det lille hjul, hvormed man justerer kikkertens fokus, er naturligvis også passende diamantbesat – med intet mindre end 70 baguetteslebne diamanter.

Med alt det ’bling’ må man bare håbe, at operaen lyder fantastisk …!