Safir, opaler, tanzanitter, diamanter, turkiser, Paraíba turmaliner, akvamariner og topaser – tilsammen kan smykkestenene fremvise alle nuancer af himlens blå farver. Og i en sand symfoni af blåt præsenterer firmaet Sutra de fleste af de her nævnte sten, så man altid kan glæde sig over sine smykker, selv hvis sommerens vejr skulle svigte.

Brugen af roseslebne diamanter – en gammeldags slibning af sten, der var en forløber for den moderne brillantslibning – er en sikker signatur for Sutra, som anvender dem i smykker med stor visuel effekt. Et eksempel er den stor Paraíba turmalin-ring: Centerstenen glitrer både takket være sin bjergtagende farve, der rent kemisk skyldes et indhold af kobber, men også på grund af alle facetterne, som er slebet på stenen. Til sammenligning er de roseslebne diamanter rundt om i rosetten på ringen mere afdæmpede; de sekunderer centerstenen, men diskret – netop uden at overdøve den. Dermed er smykkerne også stilistiske statements, der kombinerer en klassisk æstetik med elegance. Man begrænser sig netop ikke på sten, men lader smagen være exceptionel.

Blandt Sutras blå smykker er der udelukkende tale om abstraktion, for eksempel med spejlvendt-farvede øreringe eller store ringe bygget op omkring en centersten, men firmaet udfører da også smykker i form af sommerfugle og blomster, hvis lysten skulle være til den slags. Navnet Sutra betyder i øvrigt ”en samling hellige vers” på sanskrit, og det er netop tanken med smykkerne: At de skal udgøre en samling for de kvinder, som elsker smykker – og altså specielt øreringe og ringe.