Det tyske smykkefirma Stenzhorn kan være lidt svært at blive klogt på. På den ene side anvendes der endog meget kostbare ædelsten i smykkerne, som har betragtelige størrelser – på den anden side kigges der helt klart nogle gange lidt for langt efter andre smykkefirmaers design og signatursmykker. Resultaterne kan derfor være alt fra spøjse til smukke. Hen over foråret og sommeren er det dog imidlertid lykkedes Stenzhorns designere at ramme plet med to linjer – Mademoiselle B og Muse.

Kollektionen Mademoiselle B er blevet udvidet med et nyt vedhæng og en ny ring. Motivet for de to smykker er sommerfugle sat med usynligt fattede rubiner, som Stenzhorn kalder ”mosaic setting”. Kender man sin smykkehistorie vil man dog nok komme til at tænke på de mysteriefattede rubiner, som det franske smykkefirma Van Cleef & Arpels blev berømt for i begyndelsen af 1930’erne. I dag er der imidlertid en del smykkefirmaer, som gør brug af teknikken, der kræver specielt tilslebne ædelsten, som indsættes i et underliggende gitter af ædelmetal. Netop denne konstruktion garanterer det visuelt iøjnefaldende look.

Linjen Muse er så minimalistisk, at den næsten fremstår helt barsk. Ringen og collieret er bygget op omkring hvad der ligner smaragdslebne diamanter – men der er i virkeligheden tale om mange små stumper af diamanter sat sammen, så de bare ligner enkelte store sten. På ringens skinne ses der også et drys af brillanter, men det er de sammensatte smaragdslebne diamanter, som med rette løber med opmærksomheden i al abstraktion. Faktisk kan man argumentere for, at ringen ville have stået endnu stærkere uden brillanter – som et sandt match med collieret, hvor man ikke har forsøgt at skjule hvidguldet bag ”bling”. Resultatet er smykker, som ”kun” koster fra 100.000 kroner og op til ca. 472.000 kroner; havde der været tale om enkelte store smaragdslebne diamanter, havde priserne også været en del højere.