For lidt over to år siden er det lykkedes perlefarmere at frembringe ferskvandskulturperler i læbestift-nuancer – og de appellerer allerede til kvinder rundt om i verden.

I løbet af de seneste år har perlefarmere ved Dongting-søen i det sydlige Kina været usædvanligt dygtige til at ‘produktudvikle’ ferskvandskulturperler i nye, skønne nuancer af pink. Farvespektret rækker fra en fantastisk metallisk-pink til mørke og intense violette toner. Rosa-pink, laksepink og en metallisk brunlig-bronze kompletterer rækken af farver.

Ferskvandskulturperlerne er dannet rundt om en kerne, som er indsat i bløddelene af muslingearten Hyriopsis schlegeli. Kernerne bliver dækket af perlemor over en tre til fire år lang periode, hvilket er usædvanligt længe for ferskvandskulturperler. Kernerne sikrer større perler – diameterstørrelser på 11-16 mm – og farveopbuddet er både usædvanligt og smukt.

Det tyske perlefirma Schoeffel har simpelthen valgt at ’brande’ nuancerne under navnet ”Scarlet Pearls”, som betyder skarlagensrøde. Kombinationsmulighederne er selvfølgelig mange – rosa guld er oplagt, og hertil kommer pink safirer, pink diamanter, rosakvarts og farveløse diamanter. Hidtil har Schoeffel valgt at afholde sig fra de vildeste materiale-eksperimenter og sten-sammensætninger. Til gengæld er man ved at have kørt ”Scarlet Pearls” igennem de allerede eksisterende kollektioner i firmaet – herunder den massivt succesfulde ’Happy Day’-serie og den klassiske kollektion af collierer – samt nyheden ’Moon Loop’, som med sit spinkle glitrende look favner den pink ferskvandskulturperle.