Graffs smykkeur Princess Butterfly har fået den mest romantiske udformning til dato.

En sommerfugl er ikke noget nyt som inspirationskilde til smykker og ure; det har adskillige firmaer forsøgt sig med i årtier (ja, faktisk århundreder). Hidtil har Graffs smykkeur-linje Princess Butterfly gengivet de vingede væsner på abstrakt vis – ved sammensætningen af forskelligt slebne ædelsten. I år 2016 lancerede firmaet ”secret” smykkeuret Princess Butterfly, der fremviser urskiven, når vingerne glider fra hinanden – og det er på den version, at Graffs guldsmede har arbejdet videre til årets nyhed.

Årets udgave af Princess Butterfly er udstyret med diamanter og safirer; safirerne er specielt tilslebet, så de kan fattes usynligt – en teknik, som stammer fra 1930’erne. Man afstedkommer ”usynligheden” ved at skære små render ind i underdelen af hver ædelsten, som tillader, at hver sten derefter skubbes på plads i et slags ”net”. Graffs slibere og ædelstensfattere har så gjort et exceptionelt godt stykke arbejde ved også at tage højde for den feminine kurve i sommerfugl-vingerne. Udover renderne ind i pavillonerne på ædelstenene kræves det, at de individuelle safirer er slebet til at sidde nøjagtigt det pågældende sted på smykket eller smykkeuret, hvor de sidder.

Før Graffs slibere har kunnet udføre deres arbejde, har man skulle finde frem til et parti safirer for hvert ur, som har været perfekt farvematchet. Hvert Princess Butterfly-ur er af 18 karat hvidguld, med 66 baguetteslebne diamanter – vingerne fås i fire forskellige versioner, herunder safirer, rubiner og diamanter. Prisen? Bare lad være med at spørge. Ingen grund til at blive små-deprimeret efter man har nydt det skønne håndværk og den feminine prinsesse Sommerfugl.