Det spanske smykkefirma Magerit er mildest talt gået til makronerne med en meget skulpturel, figurativ eventyr-kollektion.

Her er ikke sparet på virkemidlerne, men derimod givet fuld los med svaner, fjer og fortryllede ballet-prinsesser. Underholdningsværdien og historiefortællingen er begge dele i top, om end æstetikken adskiller sig en hel del fra den skandinaviske minimalisme.vMen hvorfor ikke slippe fantasien løs med alle de virkemidler, som guldsmedefaget har til rådighed i dag? Det ser i hvert fald ud til at være spørgsmålet, som Magerit har stillet sig selv – og som de samtidig har besvaret med et rungende: ”Nu skal der være fest for alle pengene!”.

Med udgangspunkt i det klassiske russiske eventyr ”Svanesøen” fortæller Magerit historien om den smukke Odette, som bliver forvandlet til en svane. Kun ved at finde sand kærlighed kan hun befries fra fortryllelsen. Smykkerne indfanger de vigtige øjeblikke i fortællingen – for eksempel ringen, der er udformet som en svane af 18 karat guld med 2.25 carat farveløse diamanter og 0.004 carat smaragdøjne. Den store broche (som også kan bæres som vedhæng) repræsenterer den korte stund, hvor det næsten lykkes Odette at blive fri – også af 18 karat guld med diamanter og cabochonslebne turmaliner.