I Kina er alt større end man umiddelbart gør sig klart. Alene befolkningstallet er af en sådan størrelse – næsten 1,4 milliarder mennesker – at det faktisk er ufatteligt. Så selvom vi måske på vores danske breddegrader har en opfattelse af USA som landet, hvor ”bigger is better”, så er kineserne ikke langt bagefter, og på visse punkter har kineserne allerede overgået amerikanerne.

Et af de punkter er smykkerne. Nogle af verdens største og mest kostbare diamanter og smykker er i løbet af det seneste årti blevet købt af kinesiske individer. Og nu forsøger kinesiske firmaer altså også at hive produktionen af de største unikakreationer hjem til ”Riget i Midten”, som Kina historisk og poetisk er blevet benævnt. Et af disse firmaer er Kimberlite Diamond, som udelukkende gør brug af farveløse diamanter. Som chefdesigneren Zhu Wenjun har udtalt, så forstår kineserne systemet med de fire C’er; de kan lide systemet, de har taget det til sig, og det er de farveløse diamanter, som ses til bryllupper, fordi de er de mest prestigefulde i almenbefolkningens øjne.

Tidligere i år fremviste Kimberlite Diamond den multifunktionelle krone kaldet ”Den Evige Stjerne” – inspireret af Mælkevejens lys. Kreationen kan bruges på fire forskellige måder: Som krone, som halskæde hvis demonteret fra stellet – kategorien kaldes også hagesmæk-halskæde efter sin form – og så kan man i øvrigt også ’knappe’ en broche og et par øreringe af kreationen. Den største (centralt placerede) sten på kronen vejer 30.58 carat – i alt er der 3.855 diamanter (i alt 210.98 carat) på kronen, og det har taget 1.872 timer at frembringe værket.

Så kan det jo godt være, at man ikke så ofte har brug for at bære en krone – men det er jo meget godt at vide, at man har en liggende bagerst i skabet, til når behovet måtte opstå.