Det italienske smykkefirma Picchiotti har 50 års-jubilæum i år, og det fejres på Baselworld-messen med en ny rubinring og en vintage diamantbroche.

Da Giuseppe Picchiotti første gang åbnede dørene til sit værksted i den italienske by Valenza i marts 1967, havde han i længere tid arbejdet på en broche i form af en rose med mere end 400 brillanter fattet pavé. I anledning af firmaets halve århundrede er den nu blevet genskabt, fordi den stadig definerer Picchiottis stil og håndværk, ånd og filosofi – men den har selvfølgelig også fået følgeskab af mange andre fantastiske kreationer.

Hvor rosebrochen repræsenterer firmaets første årti, er ”Roms kolonnade”-halskæden det andet årti – 1980’erne. Firkantede rubiner fattet i guld med baguette- og brillantslebne diamanter fattet i hvidguld, inddelt af sort onyx, giver tilsammen indtryk af yuppiernes ”power”-årti. 1990’erne symboliseres ved den prisbelønnede halskæde ”Rubin-Kaskaden” – en asymmetrisk kreation, der igen kombinerer rubiner fattet i guld med baguette- og brillantslebne diamanter fattet i platin. Igennem firmaets eksistens, men måske specielt i 2000’erne, blev den italienske Picchiotti-familie kendt for en suveræn signatur-brug af kalibrerede baguetteslebne diamanter, inspireret af art deco-perioden. Det æstetiske træk eksemplificeres i ”Décoratif”-unikaringen af platin, hvor baguetteslebne diamanter omgiver en antik-sleben diamant.

Endelig markeres 50-året med den spritnye rubinring “L’Anfiteatro”; en ring formet som et klassisk amfiteater. En naturlig/ubehandlet rubin på 8.05 carat er som skuespilleren, der står centralt på scenen, omgivet af rækker af diamanter, der udgør publikum. Og det er nok en rubin, som vil få publikum til at bryde ud i spontane klapsalver.