Skægolie med duft af tobak, og flakoner så store som whiskyflasker kendetegner Tom Ford Beauty, som fra efteråret kan fås i den nye og eksklusive flagship store i Magasin på Kogens Nytorv. Luxury Aficionados var inviteret med til lanceringen af den verdensberømte designers hudpleje- og duftserie til mænd.

Designer, filminstruktør og tidligere kreativ direktør for det ikoniske italienske modehus Gucci. Ja, amerikanske Tom Ford, eller Mr. Ford, som han altid tiltales, har et mere end imponerende CV. Det er dog hans uddannelse som arkitekt fra Parsons School of Design i New York og Paris, som har været inspirationskilde til designet af hans prisvindende hudpleje- og duftserie Tom Ford Beauty, hvor flakonerne ligner store skakbrikker – eller små skyskrabere, om man vil. Det handler dog mest om, hvad der er indeni de stilrene flakoner, og modsat andre store personligheder, som spinder guld på at lancere skønhedsprodukter, som ene og alene sælges på et berømt navn, insisterer Mr. Ford på at være med i hele processen, når eksempelvis ny duft skal udvikles. Han er kendt for at gå ned i de mindste detaljer, når han over for sin createur – eller næse, som det hedder på dansk – beskriver, hvilket resultat, han skal frembringe. Han kender ikke ordet kompromis, og han har da også ved flere lejligheder erkendt, at han kan være yderst krævende at arbejde for.

Blomster og tobak

Den luksuriøse Private Blend Collection består af 22 dufte, som er unikke ved, at de alle repræsenterer et minde, en oplevelse eller sågar et menneske, som har inspireret Mr. Ford. Eksempelvis dufter Neroli Portofino af den lille havneby Portofino i hans elskede Italien, ligesom hans kærlighed til de engelske gentlemen clubs med deres chesterfield-sofaer, cognac og cigarer, har været inspirationskilden til Tobacco Vanille. Mest specielt er dog, at alle dufte i Private Blend Collection er skabt til både mænd og kvinder – en slags unisexduft, selv om det bestemt ikke er et ord, du vil høre Mr. Ford anvende. Den mest sjældne og kostbare ingrediens en parfumeur har til rådighed finder du i Private Blend Oud Collection, som gør brug af en af parfumeverdenens mest værdifulde noter, Oud. Her taler vi om harpiks fra hjertet af agar-træet, som frembringer en utrolig dyb og maskulin duft. Kollektionen består af tre dufte, hvor Oud Wood er den mest populære. En forførende, blød og maskulin duft af så eksotiske ingredienser som vetiver – en form for græs, med en varm duft á la tobakblade. En duft, der oser af klasse!

Som ren Whisky

Den største flakon på en kvart liter (!) er i øvrigt hverken særlig praktisk eller let at anvende. Flakonen fremstår med sit stramme, mørkegrå italienske glas mere som et stykke kunst, du med rette kan have stående på kontoret eller på boghylden i stuen, akkurat som du ville gøre det med en klassisk whisky-karaffel. De yderligere to dufte i Oud-kollektionen udforsker også de hypnotiserende og sensuelle facetter af Oud. Mens Oud Fleur nu mest henvender sig til kvinder med sine noter af damask rose, er Tobacco Oud den mest unisexagtige duft af de tre. Den byder på en nærmest vanedannende, krydret og meget karakteristisk duft af blandt andet tobak, sandeltræ – og whisky!

Plej dit skæg!

Men eventyret stopper ikke her. Tom Ford har også lanceret en ganske simpel hudplejeserie til mænd, for sådan noget må hverken være kompliceret eller tidskrævende, mener Mr. Ford, som derfor har valgt at skære kollektionen ned til kun otte produkter. Igen har serien et personligt touch, idet alle otte produkter er at finde på Mr. Fords eget badeværelse. Der er kun lanceret produkter, som designeren selv synes om, du kan derfor eksempelvis ikke købe en skintonic, af den helt simple årsag, at Mr. Ford aldrig selv bruger skintonic. Stjerneproduktet i hudplejeserien er imidlertid Conditioning Beard Oil, som er noget så specielt som en plejende olie til skæg! Et velholdt skæg kræver daglig pleje, mener Mr. Ford, og her hjælper den velduftende, lette olie dig godt på vej. Olien blødgør og beskytter skægget med sin særligt luksuriøse blanding af mandel, vindruekerneolie og E-vitamin. Resultatet? Et sundt skæg med en flot og diskret glans. Skægolien er samtidig en meget personlig og yderst maskulin måde at bære en duft.