Det, der startede med en laboratorieulykke, udviklede sig til en kostbar ansigtscreme i særklasse, inspireret af havets magiske egenskaber. Amerikanske La Mer skaber i dag ventelister verden over, og her får du hele fortællingen om mærket, ikonet og cremen.

HISTORIEN om det amerikanske mærke La Mer starter i Californien i tresserne, hvor Dr. Max Hubert arbejder som rumforsker for NASA. Et rutineeksperiment i laboratoriet går forfærdelig galt, eksploderer og rammer Hubert,som efterlades med alvorlige forbrændinger i ansigtet. Hubert prøver al tænkelig medicin og creme, som kan købes
for penge, men da hverken videnskab eller medicin forbedrer hans kritiske tilstand, beslutter han sig for at tage sagen i egen hånd. Forskeren har flere gange observeret de lokale fiskere under sine mange ture langs den californiske kyst. De gnider havtang på sår og rifter som lindring og for at forbedre helingsprocessen. Drevet af sin videnskabelige nysgerrighed eksperimenterer Hubert gennem 12 år med havtang, lyd, lys og en helt særlig gæringsproces. De mere end 6.000 eksperimenter resulterer i 1965 i den første krukke Crème de la Mer.

Historien

Hubert viser cremen til familie og venner, som bliver lige så begejstrede som han selv. Cremen bliver faktisk så stor en succes, at Hubert får den på hylderne i det eksklusive stormagasin Saks Fifth Avenue i New York. Herefter går det stærkt, og rygtet om den nye vidundercreme når hurtigt til Hollywood, hvor mange berømtheder tager den til sig. Også kosmetikgiganten Estée Lauder får nys om den nye vidundercreme og bejler i lang tid til Max Hubert, som dog elsker sit livsværk for højt til at sælge det. Først efter forskerens død i 1991 lykkes det Estée Lauder at få overdraget rettighederne af datteren Marley. Det skal dog vise sig ikke at være så nemt at producere cremen – den afdøde forsker er nemlig den eneste, som kender opskriften! Halvandet år skal der går, før man med hjælp fra en lap papir i Huberts laboratorium opdager, at han brugte sonokemi i sin formel – en videnskabelig teknik, hvor man ved hjælp af ultralyd øger den kemiske proces. Ved at genanvende den særlige proces lykkes det endelig at skabe den dyrebare eliksir, Miracle Broth, som er hjertet i de luksuriøse produkter. Estèe Lauders laboratoriefolk kopierer også en anden af Max Huberts teknikker, som stadig anvendes – i hver ny gæring af Miracle Broth indgår en lille mængde af en tidligere gæring, hvilket skaber en ubrudt linje helt tilbage til grundlæggerens oprindelige
værk.

Cremen

Kultcremen, som sidste år kunne fejre 50-årsjubilæum, har skabt en hengiven fanskare verden over – og med god grund, for præcis som Dr. Hubert havde håbet, var det lykkedes ham at skabe en creme, som ikke kun synligt forvandlede hans hud, men også gjorde den mere blød og gav den et friskere udseende. Creme de la Mer indeholder eliksiren Miracle Broth, som er hemmeligheden i den ekstraordinære fugtighedscreme. Den havtang, som bruges, høstes kun ved den californiske kyst, og kun to gange om året. Dykkere håndplukker havtangen, som så flyves til New York, hvorefter den i tre til fire måneder gæres, mens den udsættes for lyd- og lysbølger. Resultatet er den kostbare eliksir, som tilsættes cremen i ganske små mængder, inden cremen til sidst – og med håndkraft – fyldes på krukker, mens den endnu er varm. Aktiveringen af de helende ingredienser ligger i et helt unikt påføringsritual. Varm en lille mængde af cremen op mellem dine fingerspidser, og dup derefter cremen på ren, tør hud. Den lindrende og beroligende effekt mærkes med det samme. Den specielle og eftertragtede creme kan i dag købes i fem forskellige konsistenser, hvilket gør det muligt at vælge én, som passer til lige præcis din hudtype.

Havet

Netop fordi cremens vigtigste ingredienser stammer fra havet, og fordi havet havde enormt stor betydning for cremens grundlægger, lancerer La Mer hvert år på World Ocean Day den 8. juni en helt særlig krukke, inspireret af havets blå og grønne farver. Krukken produceres kun i begrænset antal, som skaber lange ventelister, og det hele sker i samarbejde med blandt andet National Geographic. Målet er at skabe opmærksomhed omkring havet og dets dyreliv, og indtægterne fra salget af den limiterede creme går netop til organisationer, som kæmper for beskyttelse af verdenshavene. Til dato har La Mer donereret mere end 2,6 mio. dollars til det gode formål.

Behandlingen

Magasin tilbyder behandlinger med de kostbare La Mer-produkter. Vi besøgte den dygtige La Mer-ekspert Vivi i Magasin i Lyngby, og hun gav os en enestående oplevelse. Behandlingen startede med rens, derefter serum og ansigtsmasker, både plejende og fugtgivende. Den absolut bedste del af behandlingen var en himmelsk øjen- og ansigtsmassage. Vivi brugte to applikatorer med kølig sølvspids til at massere den helt fantastiske Eye Balm Intense ind i det sarte øjenområde, hvorefter hun med sine kyndige hænder masserede en virkelig generøs mængde af den ikoniske Creme de la Mer blandet med den nye ansigtsolie The Renewal Oil for at opnå et endnu mere fugtgivende resultat. Afslutningsvis påførte Vivi en farvet dagcreme, The Repartive Skin Tint SPF 30, plus en vanedannende lip balm med forfriskende mintduft. Efter behandlingen føltes min hud dejligt hydreret og havde en sund, strålende glød. For at booke din egen La Mer-kabinebehandling, skal du kontakte standen i Magasin – og det kan anbefales!