Julie Fagerholdt er kvinden bag det eksklusive danske tøjmærke Heartmade, som de seneste par år har slået sit navn fast på modescenen. Mærkets signatur er pret-a-porter, men nu er Heartmade aktuel med den nye duft, Geranium Rose.

Det danske tøjmærke Heartmade har brandet sig med pret-a-porter i eksklusive materialer med farverige prints og franske solstiss-blonder. I 2013 udvidede mærket med den første duftserie, Ambre Maroc, og nu er Heartmade igen aktuel med en duft bestående af duftlys, diffuser, body lotion og håndsæbe.

“Ideen om at skabe en Heartmade-duft har altid været et stort ønske for mig,” siger Julie Fagerholdt, kvinden og hjertet bag Heartmade. “Jeg har altid været fascineret af små, eksklusive dufthuse, og dét har inspireret mig til at skabe Heartmades helt egen serie – som en ny dimension i mærkets univers.”

Den nye duft, Geranium Rose, er inspireret af Julie Fagerholdts private oplevelser, forklarer designeren: “Duften gengiver den rolige sindstilstand, man opnår, når man har tilbragt et par afslappende timer i et spa med smukke omgivelser,” fortæller hun. “Jeg blev inspireret til duften på en rejse til Maldiverne, hvor jeg tegnede Heartmades Spring Summer 2016-kollektion, så duften komplimenterer samtidig min nye kollektion. Den er let og frisk og tilpas krydret med kardemomme, citron og æble.”

Designeren holder meget af kombinationen mellem geranium og rose, der efter hendes mening gør, at duften ikke bliver for sød og samtidig har kant.

Det er ikke tilfældig, at en af hovedingredienserne i den nye duft er rose, for lige præcis duften af den klassiske blomst har stor betydning for designere. “For mig er duften af rose også forbundet med noget beroligende,” siger Julie Fagerholdt.

Spørger du designeren, hvilke dufte hun bruger ud over Heartmades egne, svarer hun: “Jeg bruger mange forskellige dufte – alt efter mit humør og afhængigt af årstiden. For tiden er jeg glad for ’Love in White’ fra Creed.”

Julie Fagerholdt deltager selv i udviklingen af Heartmades dufte, ligesom hun beslutter, hvilke noter duften skal indeholde. Herefter udvikler hun duften i tæt samarbejde med Heartmades franske producent. “Det har taget et år at finde frem til den helt rigtige udgave af Geranium Rose,” forklarer hun og antyder samtidig, at der er endnu en duft på vej. “Jeg vil gerne have, at duftserien skal ende som en triologi.”

Heartmade.dk