Der findes et væld af muligheder for at kombinere overnatning med god mad, når man er i Italien. Vi har fundet en sand perle i det bakkede Piemonte, hvor alt er på højeste niveau.

Vingården Villa Sparina ligger idyllisk i Gavi i bakkerne nord for Genova. På papiret er der tale om et firestjernet hotel, men lad dig ikke narre. Hotellet, restauranten og vinen, som produceres på stedet, er absolut topklasse.
Hovedbygningen, der oprindelig fungerede som bolig for familien og arbejderne på gården, er i dag en lille luksusoase med 29 værelser. Alle er indrettet i klassisk, hyggelig landlig stil, men med luksuriøse detaljer. Servicen er i top, og man føler sig hurtigt velkommen og som en ’del af familien’.

Det er tre søskende i familien Moccagatta, der i dag deles om at drive stedet. Hotellet har fået tilnavnet l’Ostelliere, som betyder ’gæstfri person’. Fra maj til september er poolen åben, hvor familien serverer frisk frugt og dejlige bobler til de solbadende gæster. Der er mulighed for at benytte det tilhørende fitnesslokale, som desuden har dampbad, massagerum, og ’relax’-område. Ønsker man at shoppe, kan man få tilfredsstillet lysterne i et stort outlet, som ligger fem km herfra. Her finder man butikker som Prada, Dolce & Gabbana, Versace, Hugo Boss, Pal Zileri og mange andre.
Hotellet er meget populært som ramme for bryllup, firmaarrangementer eller til produktlanceringer, og man oplever ofte, at hotellet er booket af Lamborghini, BMW og andre store virksomheder, som gerne vil forkæle kunder, journalister eller andre med en oplevelse i særklasse.

Vinen

Man har lavet vin her siden 1974, og siden 1995 har topvinen Rivalta altid modtaget tre glas i guiden Gambero Rosso, som er det største opslagsværk over de bedste italienske vine. Druerne er hovedsageligt cortese til de hvide vine og barbera til de røde. Her laves også en dejlig spumante på cortese, som produceres efter ’methodo classico’ – altså samme måde, som der produceres champagne på i Frankrig.
Opholder man sig på Villa Sparina, kan man få lov at købe årgange så langt tilbage som 1984 og 1986. Disse har stadig overraskende meget frugt i sig og imponerer med god fylde og fine bobler. Den røde Rivalta, som er topvinen fra Villa Sparina, er en kraftkarl. Det er barbera, når det er allerbedst med fine nuancer fra 18 måneder på franske egetræsfade. Nyeste tilkommer af vin er stedets Montej Rosé, som er en dejlig let rosé til de varme sommerdage.

Et godt spisested

I en nyere tilbygning ligger restauranten La Gallina med en formidabel udsigt over de tilhørende vinmarker. Her serveres traditionelle og lokale retter, som er piftet op til et højere niveau, end man normalt finder på restauranterne i området. Man kan således forvente at finde retter på kortet som risotto med foie gras, ravioli med tre slags kødfyld, crudo (tatar) og mange andre lækkerier. Vinkortet er primært italiensk med fokus på regionens supervine fra Barolo, Barbaresco osv. Lidt usædvanligt for en restaurant i Piemonte har restauranten et kompetent udvalg i champagne og til meget fornuftige priser.
Kokken Massimo Mentasti har været chefen i køkkenet i en halv snes år, og han har fortjent hentet en michelinstjerne for sine evner. Servicen i restauranten og råvarernes niveau er på et meget højt niveau.

Et besøg værd

Hele stedet er et lille luksus-resort placeret i det smukkeste bakkede landskab. Her er ro og fred, idyllisk og afslappende, men samtidig fokus på detaljer for at gøre gæsterne så veltilpasse som overhovedet mulig. Det er et sted, som vi kun kan anbefale vores læsere at besøge.
Om det er til et ophold eller som et pitstop på vej hjem fra Toscana, er egentlig lige meget. Her er superskønt!

Villa Sparina Resort
Frazione Monterotondo 56
15066 Gavi
www.villasparinaresort.it
+39 0143 607 811