I idylliske Kerteminde finder man Great Northern, Danmarks nye, unikke luksushotel, hvor velvære og selvforkælelse i form af mad, spa og golf befinder sig på et højt internationalt niveau.

I maj slog Great Northern i det nordøstlige hjørne af Fyn dørene op til spa oplevelser i verdensklasse. Faktisk åbnede hotellet allerede i 2017 med en specialdesignet golfbane, der blev kåret som Danmarks bedste i 2018, men først nu er ambitionerne om at skabe et unikt spaunivers med samme kompromisløse kvalitets- og detaljegrad som resten af Great Northern blevet indfriet.

Ud over spa og golfanlæg med eget klubhus og akademi byder hotellet på Restaurant EAT samt 15 mindre huse. Her er virkelig noget for enhver smag, og man føler sig hjemme med et topdedikeret personale, der kræser for gæsterne. 

Great Northerns fine, nordiske logo er Fugl Føniks, og man må sige, at der er skabt et helt fantastisk sted med masser af fuglefløjt på det smukke naturområde. 

Logoet ses alle steder, lige fra de skønne, tykke håndklæder og fine badetøfler, man kan tage med hjem, til områdets kloakdæksler. 

Stenene, der går igen i byggeriet, er græske natursten, som græske kunsthåndværkere er blevet hentet til Danmark for at sætte op. Store glaspartier og smukt træarbejde fuldender arkitekturen.

Hvert af de 15 huse er indrettet nordisk og rustikt, men også feminint med fine velourstole, bløde, tykke håndklæder, føntørrer og stedets lækre produkter.

Sengen er til den bløde side, men med et overdådigt sengetøj. Alt er gennemtænkt her, og naturen spiller ind i indretningen af alle soveværelserne, der ligger ud mod golfbanen. Husene har terrassemøbler og solsenge, så man kan ligge og dase udenfor, når vejret er til det. Her er en fantastisk, privat ro, der indbyder til ren afslapning.

Gæsterne er primært danskere, men også tyskere har fundet vejen hertil, da prisen for at benytte golfbanen er meget billigere end syd for grænsen. Det samme gælder for et medlemskab, der også tiltrækker svenskere.

Til venstre i hovedbygningen ligger EAT og det hyggelige loungemiljø, hvor gæster kan sippe et glas champagne, inden man bliver ledt hen til baren eller sit bord. Her er højt til loftet, et smukt view over den imponerende golfbane og plads til 150 spisende gæster indenfor.

Den smukke bardisk er lavet af en 7.600 år gammel moseeg, der er fundet i området. EAT byder på et godt, varieret menukort med lokale, skønne ingredienser. Som på så mange andre golfklubber serveres der skønne snacks, salater, burgere, krydrede pølser, tatar og ribeyes. Her er altid en treretters menu, men man kan også få en gourmetoplevelse med syv retter. Vinkortet er yderst interessant, og Great Northern afvikler ofte vinsmagninger.  

Køkkenet er dansk-fransk med ingredienser af højeste kvalitet. Kokken og restaurantchefen er lokale, og der bliver serveret masser af fynske råvarer som kød fra Sybergland og æbler. Kokken går rundt i området og samler havtorn, som man kan finde i såvel retterne som i hotellets cremer og shampoo. Hotellet tilbyder desuden i samarbejde med en dygtig brygmester fire forskellige, meget delikate øl.

Morgenmaden er skøn med lokale oste, hjemmebagte boller og croissanter samt forskellige æggeretter at vælge imellem.

Det smukke golfanlæg er skabt på baggrund af ejeren Thomas Kirk Kristiansens begejstring for sporten. Hans mål er, at både unge som gamle kan samles på denne unikke bane i et afslappet, rummeligt miljø.

Nicklaus Design, der er en af verdens førende golfbanearkitekter, har designet de 18 huller, hvortil kommer et træningsanlæg og en nihulsbane. Nicklaus og Kirk Kristiansen har hentet inspiration fra nogle af de bedste golfbaner i verden med respekt for den smukke natur i Kerteminde.

Anlægget kan huse de største turneringer og danner rammen for optimal talentudvikling. De unge får faktisk tilbudt lidt bedre priser, da man gerne vil lokke lokale unge til Great Northern.

Cheftræner Søren Hansen har spillet på nogle af verdens bedste golfbaner, og ifølge ham kan denne golfbane sagtens være med.

”Det helt særlige ved banen er hullernes forløb, spillets rytme, de åbne vidder og alligevel fornemmelsen af at være i små, aflukkede områder. Og så selvfølgelig den generelt høje kvalitet. Alt sammen skaber det en golffornemmelse, som er unik for Danmark,” siger Søren Hansen.

Med Great Northern Spa er der skabt et helt unikt miljø, hvor alle, der sætter pris på velvære og selvforkælelse, vil føle sig hjemme. Der er sigtet efter det absolut højeste internationale niveau og kælet for detaljerne for at give gæsterne de bedst mulige oplevelser. Hotellet har yoga- og tai-chi-klasser, og bagefter kan man nyde spa faciliteterne. 

Spaen har et omfattende udvalg af behandlinger i en 4.500 kvadratmeter unik arkitektur, der sikrer afslapning og ro. Stedet tilbyder også diverse bade, kropsmassager, ansigtsbehandlinger, en neglesalon, en oldschool barbershop med skønne nicheprodukter, yogasal og private spasuiter, ligesom her er flere loungeområder. Lige udenfor ved poolen er der f.eks. et loungeområde med åben bålplads.

Vi prøvede en Herbal-massage, der er en skøn 60-minuttersbehandling med lækker olie og varme urtekompresser. Her kan også fås golfmassage, hvor gæsten bliver masseret med golfbolde, eller et ølbad, hvor man sidder i en spa med humle og olie, mens man får serveret et koldt glas øl og bliver masseret af dyser. 

Servicen er superb på dette smukke sted. Hele personalegruppen er motiveret for, at gæsterne skal føle sig godt tilpas og få et fantastisk ophold.

Fyn er fin – og endnu finere med Great Northern.

Læs mere på www.greatnorthern.dk.

Læs hvad vi ellers skriver om rejser her.