Man siger, at Paris er byernes by, men New York gør mere og mere franskmændene rangen stridig. Byen har alt, hvad hjertet kan begære, og udvalget af hoteller i luksusklassen er enormt. Vi har besøgt et af dem i hjertet af Manhattan.

I den øvre del af Manhattans Midtown-distrikt på hjørnet af 57st Street og 6th Avenue, ligger det eksklusive The Quintessential Hotel. Det femstjernede hotel har 208 nyrenoverede værelser, der alle er moderne indrettet med store fladskærms-TV fra Samsung, Nespresso-kaffemaskiner samt spaprodukter fra Fresh på badeværelserne. Senge fra svenske DUX garanterer en glimrende nattesøvn efter mange timers oplevelser i byen, der aldrig sover.

En fræk detalje på værelserne er den universelle tablet, som står på sengebordet. Herfra kan man styre samtlige elektriske funktioner på værelset. Gardiner, lys, tv, aircondition, musik, ja selv roomservice eller særlige forespørgsler til conciergen kan bestilles fra denne. Det er super bekvemt og dejlig praktisk.

Penthouse for kunstnere

Den 315 kvadratmeter store penthouse-suite udlejes ofte til kendte kunstnere, der for en periode vil bruge New York som base for deres udstillinger. Kunstnerne har ligefrem mulighed for at bruge penthousen som galleri. Kunstnere som Marc Chagall og Georgia O’Keeffe har boet på The Quin, og over alt på hotellet er der kunst – i lobbyen, på gangene og selv i restauranten.

Penthousen har privat indgang fra gaden, hvor elevatoren kører direkte op i lejligheden. Den 120 kvadratmeter store tagterrasse er tilgængelig i sommerhalvåret, og de store dobbeltdøre fra lejligheden kan køres helt til side og give et stort åbent miljø i hele lejligheden. Dette bruges ofte af firmaer til produktlanceringer eller private arrangementer for op til 100 personer.

Forfinet brasserie

I stueetagen ud mod 6th Avenue ligger restauranten The Wayfarer. Her kan man ofte spise side om side med kendte skuespillere, NBA-stjerner og andre kendisser. Stilen er en slags forfinet brasserie, og man finder både hummer og porterhouse steak på menukortet. Vinkortet har et glimrende udvalg, ikke mindst fra amerikanske huse, men er også glimrende repræsenteret på den europæiske side.

Hotellet er perfekt for dem, som gerne vil bo nær Central Park, 5th Avenue, Carnegie Hall, Rockefeller Center, og så ligger der en lang række luksusbutikker på selve 57th Street, f.eks. Louis Vuitton, Chanel, Burberry og Dior til at stille selv de mest kræsne shoppere tilfreds.

Hotellet har desuden et veludstyret fitnesslokale, hvis man føler trang til motion under opholdet.

Det eneste lille minus for de mest kræsne vil være manglen på spa-faciliteter, men ellers har The Quin alt, man kan forlange af et luksushotel til et bekvemt, luksuriøst og afslappende ophold i New York. Ikke mindst, når priserne for et dobbeltværelse lige i hjertet af den pulserende by begynder ved godt et par tusinde kr.

The Quin
101 West 57th Street at Sixth Avenue,
New York, NY 10019
+1 (212) 245-7846
www.thequinhotel.com