Er du til det ægte Provence, samtidig med at du stadig bor luksuriøst, skal du prøve det charmerende hotel Le Mas de Pierre blot otte km fra Nices lufthavn oppe i bjergene.

I det bakkede landskab nordvest for Nice ligger den charmerende landsby Saint-Paul de Vence. Det var her, Marc Chagall tilbragte en stor del af sit liv og også er begravet. Byen er kendt for sin kunst, og det er ikke kun Chagall, der har haft indvirkning på lokalområdet. Picasso, Miró og Kandinsky er blot nogle af de kunstnere, man kan opleve på det imponerende Fondation Maeght – et af de mest unikke private kunstmuseer i Europa. Et absolut must, hvis man besøger Saint-Paul de Vence.

Landsbyen ligger på toppen af en bakke i det provencalske landskab, og udsigten herfra er intet mindre end fænomenal. Man kan se helt til middelhavskysten i Nice.

Ved foden af bakken ligger det charmerende hotel Le Mas de Pierre. I 2005 besluttede ejerne at bygge et hotel, der skulle tilbyde gæsterne den ultimative service, men samtidig være tro mod den lokale stil i området omkring Saint-Paul de Vence. Udtrykket er derfor rustikt og traditionelt, men samtidig luksuriøst. En stor del af de 54 værelser, suiter og lejligheder har egen have, og selvom man bor tæt, føles det stadig privat.

Charmerende omgivelser

Hotellet har en smuk have fyldt med blomster og urter, og her dufter som en drøm. Midt i haven ligger den store, opvarmede pool, som der kan bades i året rundt. Der er masser af plads til at nyde solen og indtage et glas champagne. Har man valgt en af de større suiter, er der tilmed en privat pool, som kun må benyttes af gæsterne i dette afsnit.

Hotellets værelser er indrettet, så de passer til omgivelserne. De er langt fra moderne, men på den anden side giver det en mere jordnær og afslappet stil, der passer rigtig godt til det sydfranske.

Restaurant La Table de Pierre serverer lokale retter med et internationalt touch. Vi taler hverken michelinmad eller traditionelle landretter, nærmere en mellemting. Retterne fungerer fint i symbiose med de charmerende omgivelser, hvor man sidder til bords i klassisk provencalsk indretning med masser af sten og natur – især i den udendørs del restauranten på terrassen, hvor den lune sommerluft blandet med blomsterdufte konstant minder én om, at man befinder sig i det sydfranske.

Bliv hentet i en Rolls

Hotellet har firma- og konferencefaciliteter i form af aflukkede områder, hvor man kan sidde uforstyrret i fred og ro og afholde private arrangementer. Ønsker man den ultimative private oplevelse, er La Villa det oplagte valg. Som navnet antyder, er der tale om en privat villa, som er tilknyttet resortet med egen port, have, pool, og 430 kvadratmeter bolig, hvor man kan sove op til otte personer. Her har man alle fordelene ved at være privat, når man har brug for det, og samtidig kan man benytte faciliteterne på hotellet, når man har brug for det. På den måde er det muligt at bo privat og benytte hotellets restaurant, concierges, fitness, spa osv.

Samtidig har villaen sin egen indkørsel og port, så man kan forlade området ubemærket, hvis det skulle være nødvendigt. En diskret, eksklusiv løsning – såfremt man har økonomien i orden. En uge i højsæsonen koster nemlig hurtigt 50.000 kr., men kan selvfølgelig vælge at dele villaen med venner eller familie, og så bliver udgiften pludselig mere overkommelig.

Hotellet har pickup-service, så når man lander i Nices lufthavn, står der en chauffør klar i ankomsthallen. Hotellet ejer sågar en gammel Rolls-Royce, og man kan være heldig at blive eskorteret til hotellet i denne.

Unikke oplevelser

Har man brug for at komme ud og opleve det pulserende liv langs Boulevard de la Croisette i Cannes, ligger den ikke længere væk end ca. 40 min. i bil. Her er der rigeligt med unikke oplevelser, f.eks. en gourmetmiddag på restaurant Park 45 på Le Grand Hotel eller en frokost og solbadning på Bâoli Beach, kombineret med shopping hos Louis Vuitton og Cartier.

Le Mas de Pierre er et glimrende hotel med en rigtig god service, og hotellet er da også en del af det anerkendte Relais & Châteaux, der som altid er garanti for et godt ophold. Vil man gerne en tur til den franske riviera, men ønsker man at bo uden for de travle turistområder, er Le Mas de Pierre et godt alternativ. Især hvis man gerne vil have en kombination af luksus og kultur, hvor man bor roligt og eksklusivt, men stadig er relativt tæt på shopping og barer langs kysten.

Hôtel Le Mas de Pierre
2320 Route de Serre, 06570 Saint Paul de Vence
Tel : +33(0)4 93 59 00 10
Lemasdepierre.com