Vil du prøve noget anderledes, så skulle du tage til Parker i californiske Palm Springs, som er ægte luksus på en overraskende og befriende måde. Luxury Aficionados har besøgt den særprægede oase midt i den tørre ørken, hvor det emmer af kitsch og god karma.

Palm Springs ligger ude i ørkenen et par timers kørsel øst for Los Angeles. Selv når det begynder at blive køligt i Beverly Hills, er der stadig stegende hedt derude, og derfor har Palm Springs gennem hele 1900-tallet været et yndet feriemål. I 1950’erne blev stedet decideret hipt og ikke mindst et samlingspunkt for fest og ballade, når Frank Sinatra og resten af The Rat Pack slap løs i sikker afstand fra masserne i Las Vegas.

Klimaet har ikke ændret sig, og i dag er byen midt i den californiske ørken stadig stedet, man tager hen, hvis man efter en travl weekend i Los Angeles er ude efter en luksuriøs og afslappende getaway med udsigt til bjergene.

I så fald er Parker spot on. Hotellet ligger omgivet af meterhøje buske og palmer, og du risikerer at køre lige forbi den elegante indkørsel, hvis du ikke er vågen. Parkér bilen foran den berømte hvide mur med den høje, orange port, og lad de flinke fyre i deres pink blazere hjælpe dig med bagagen. Træd ind i den kitschede lobby, hvor bogstaverne D, R, U, G og S pryder væggen, og sæt dig hen til det åbne ildsted med en hidsig blanding af gin og tonic i hånden, mens dit værelse bliver gjort klar.

Værelse er måske noget af en underdrivelse – i hvert fald hvis du som undertegnede lader dig indlogere ved en af de lækre, eftertragtede suiter med små private terrasser, godt skjult af palmeblade og bananplanter.

En dukkert under stjernerne

Poolen ligger lige midt i haven, og den er både opvarmet og naturligvis til rådighed i alle døgnets timer, hvis du skulle få lyst til en dukkert under stjernerne, inden du falder om i himmelsengen. Jeps, du bor i den grad lækkert, men det er den afslappede stemning, der gør opholdet luksuriøst. Det er tydeligt, at ejendommen langtfra er ny, men stilen er gennemført og urokkelig, og alt fungerer, som det skal. Patina er det helt rigtige ord.

Bortset fra de karakteristiske hvide bygninger er Parker én stor skov af eksotiske buske, blomster og palmer. Her er der plads til at være sig selv. Du bevæger dig ad snørklede gange mellem de høje bevoksninger, og det er ikke blot for sjov, at du får udleveret et kort over området, når du tjekker ind. For du finder næppe vej uden.

Foruden den lille pool i haven byder Parker på en større pool, som udelukkende er tilegnet hotellets gæster. Her er fred, ro og ikke for langt til baren, hvor der mikses kolde drinks med en gavmild fordeling af alkohol og sodavand, samt dæmpet musik i baggrunden, palmer i ryggen og en lidt arrogant, men dog prisværdig regel om, at børn ikke må komme her.

Tvisted og sindssygt lækkert

Om eftermiddagen kan du nappe et spil kroket, et slag tennis eller en omgang petanque, eller du kan sætte dig med en bog i en af de mange sofaer, der er placeret skjulte steder under træer og bag buske.

Der er også et område med hængekøjer, og ved aftenstide tændes ildstedet, hvor man kan sidde og stirre ind i flammerne med en tempereret brandy i hånden. Du behøver faktisk slet ikke at forlade ejendommen – hvilket heller ikke er meningen i Palm Springs, hvor hovedgaden er besynderligt kedelig, og hvor det hele foregår ude på hotellerne. Et enormt shoppingcenter er dog under opførelse, og det ser allerede besøgsværdigt ud.

Hotellet har to restauranter, men hvis du som undertegnede kun bor her et par dage først på ugen, må du nøjes med dineren Norma’s, da den finere Mr. Parker’s først åbner onsdag. Det gør nu ikke noget. Den femstjernede Norma’s byder på jazz, funk og calypsomusik og serverer den herligste morgenmad, som alle dage starter med kokkens nylavede, iskolde smoothieshot. Så kan du f.eks. vælge havregrød lavet som en creme brulé. Eller hvad med en halv melon toppet med parfait og hjemmeristet granola?

Aftenkortet giver dig et overskueligt udvalg af retter, mexicansk inspireret og ofte med et tvist. Vi fortærer en gang ’Pancho’s crispy fish tacos’, akkompagneret af en dejlig kold flaske hvid, fed sauvignon blanc og runder af med stærk kaffe samt en spektakulær dessert: pie shake, hvor du vælger flavour, filling og top/bottom og får din tærte serveret som en milkshake med farvet sugerør! Ret overraskende, hvis du havde regnet med en lun tærte på den traditionelle facon – men også tvistet og sindssygt lækkert. Og dét er lige nøjagtig definitionen på Parker.