MALDIVERNE topper år efter år listen over verdens bedste feriemål. Den lille ø Baros blev for et par år siden udkåret til ’Resort of the Year’ af Small Luxury Hotels of the World, så vi har sendt vores mest betroede øhopper til troperne for at tjekke standarden ud.

Jeg bliver ved med at vende tilbage til Maldiverne, for øgruppen skuffer bare aldrig. Denne gang har jeg lokket fruen med til Baros, en lille ø på blot ti hektar, men med et fantastisk vandmiljø. Italienske dykkere opdagede det fire km lange Baros ’house reef’ i 1970’erne, hvorefter øen blev lavet til feriedestination. På Baros kan man helt bogstaveligt hoppe ud fra sin villa og direkte ned i sit eget private rev med mulighed for noget af klodens bedste dykning og snorkling.

Velkommen til paradis – den blot ti hektar lille ø Baros, der ligger blot 25 minutters sejlads fra Maldivernes hovedstad, Malé.

Vi lander som altid først i den internationale lufthavn i Malé, og efter et behageligt cruise på blot 25 minutter i øens egen speedbåd kan vi plante fødderne i det hvideste strandsand med en kulørt og velsmagende velkomstdrink i hånden.

Baros er et af de ældste luksusresorts på Maldiverne og giver følelsen af, at man befinder sig på en elegant lystyacht i 70’erne. Mørkt træ, azurblåt hav, tjenere klædt i hvidt, cocktails og svajende palmer. Det er ren kliché – og hvor er det dog vidunderligt.

Ledsaget af vores lokale butler, Abdul, fortsætter vi ad gangbroen ud over lagunen til vores villa. Solen er så småt ved at gå ned, hvilket resulterer i et rosenrødt skær over det azurblå hav, der fra tid til anden sender bløde bølgeskvulp ind på vores strandkant. Farvefulde fisk og revhajer svømmer rundt i lagunen på jagt efter føde. Vi får også øje på en skildpadde, der kommer op til overfladen efter en mundfuld luft, inden den igen forsvinder i retning af korallerne.

Vores villa er udstyret med egen pool, inden- og udendørs brusebad, et badekar stort nok til en familie med børn (selvom Baros ikke tillader børn under otte år), minibar, en stor dobbeltseng samt smagfuld indretning, der passer til omgivelserne. Fra vores terrasse har vi ad en stige monteret på siden af bygningen direkte adgang til det indbydende Indiske Ocean. Abdul og hans team står klar til at varte os op alle døgnets 24 timer. Let the holiday begin!

Man lander i total zen, når mørket falder på, og de levende lys omkranser ens suite med egen jacuzzi.

Efter et dyp i havet og et glas champagne på terrassen klæder vi om og går langs vandet over til The Lighthouse – en fyrtårnslignende bygning – hvor der serveres drinks efterfulgt af en pragtfuld middag bestående af frisk seafood tilberedt med inspiration fra det lokale køkken. Vi sidder udenfor ved vandet, hvorfra vi har udsigt over lagunen. Et væld af små hajer og rokker svømmer rundt i lyskeglen fra broen, hvilket giver lidt ekstra underholdning mellem ret- terne. Hvis man ikke er til seafood, er der mange andre muligheder som steaks, pizza og sushi.

Baros byder også på en enestående morgenmad på en platform fem minutters sejlads fra øen. Morgenmaden skal bookes separat, og man skal stå tidligt op for at få den fulde oplevelse, men de små øjne er alt besværet værd. Efter den korte sejltur sidder vi midt i Det Indiske Ocean og spiser croissanter, frisk frugt og røræg. Ud over Baros og det Photoshop-agtige blå vand er der intet andet i syne.

”Solen er så småt ved at gå ned, hvilket resulterer i et rosenrødt skær over det azurblå hav, der fra tid til anden sender bløde bølgeskvulp ind på vores strandkant”

Selvom vores ø er relativt lille, er der faktisk en del, man kan tage sig til. Skulle man blive træt af at ligge på stranden, drikke cocktails og spise god mad, kan man besøge den vidunderlige spa, der tilbyder en lang række behandlinger. Herudover er der gode muligheder for yoga, meditation og fitness.

Baros består af 75 villaer, hvoraf de fleste ligger langs stranden, mens ca. 30 er placeret ude på vandet. Villaerne er spredt ud over øen, så alle har tilstrækkeligt med privatliv og i de fleste tilfælde også egen strand. Størrelsen på strandens villaer strækker sig fra 89 til 268 kvadratmeter, mens man ude i lagunen kan vælge mellem to slags pælehytter på henholdsvis 92 og 126 kvadratmeter.

DYK MED GOD SAMVITTIGHED

Baros byder på suveræn snorkling og dyk til de mere erfarne vandhunde. Italienske dykkere opdagede et fire km langt koralrev for næsten 50 år siden, hvilket lagde grunden for øens nuværende status som ultimativ ferieø med eget ’house reef’. I dag kan man tage PADI-certifikat på øens dykkercenter, som også tilbyder fotosafari under vandet. Det er værd at bemærke, at Baros Marine Centre går ind for skånsom dykkerpraksis samt genetablering af korallerne langs revet, så man kan dykke med god samvittighed.

For alle, der rejser til Maldiverne, er havet omkring øgruppen noget helt specielt. Mange tager til dette paradis netop på grund af vandet og de mange rev med et enestående dyreliv. Flere af verdens mest populære rev lider under besøg af for mange turister, men Maldivernes regering prioriterer bevarelsen af ørigets maritime økosystem højt. Derfor er der etableret ikke færre end 15 maritime nationalparker i forskellige områder, og Baros Marine Centre er med i arbejdet for såvel skånsom dykkerpraksis som genetablering af korallerne langs revet. Sammen med en af centerets marinbiologer tager vi maske og finner på og svømmer en tur ud for at se på projektet. Det er et fantastisk rev fuld af farvestrålende fisk. Vi ser adskillige skildpadder og finder ovenikøbet vraget af en gammel speedbåd, som er tilholdssted for en masse spændende liv.

Konklusionen lyder ikke overraskende, at Maldiverne gør det igen. Baros er det perfekte mål for et luksuriøst getaway til øriget, hvad enten man skal på ferie eller bare er træt af den danske vinter. Perioden fra januar til marts er faktisk den bedste hele året med dagtemperaturer omkring de 30 grader og flest solskinsdage.

For bryllupspar tilbyder Baros ikke ceremonier, men der er al mulig grund til at lade en bryllupsrejse gå til dette fan- tastiske paradis.

Vandet spiller en central rolle i Baros’ friluftsliv. Ud over kajakture arrangerer resortet sunsetcruise, delfincruise, hvalsafari, fisketure og besøg i hovedstaden, Malé.