New York-hotellet med det pudsige navn The London tilhører en sjælden kategori af hoteller, hvor du får en suite, uanset hvilket værelse du booker. Luxury Aficionados tjekkede ind på det skyhøje hotel, som byder på en af storbyens bedste udsigter ud over Central Park.

Union Jack hænger side om side med Stars and Stripes og vajer blidt i vinden hen over indgangen og er den umiddelbart eneste connection til hotellets navn, The London. Havde det været Las Vegas, havde facaden været udsmykket som Buckingham Palace, komplet med royale vagter og en replika af Big Ben inden for porten. Men dette hotel, som ligger i Midtown, New York, blot et par gader fra den sydlige ende af Central Park, er af langt mere afdæmpet karakter. Det er ganske vist stort – 54 etager højt, for at være helt præcis – men stilen er anderledes cool og nærmest helt boutiqueagtig, når du træder ind i lobbyen med de tårnhøje hvide marmorvægge.

Du bemærker, at her ikke er dusinvis af sofaer og konverserende gæster, som ellers er ganske normalt på store New York-hoteller. Men det er der en helt naturlig årsag til, for bygningen blev oprindeligt bygget og indrettet som et eksklusivt lejlighedskompleks, før det i 2006 blev omdannet til et 561 værelser stort luksushotel med en af byens dyreste penthouselejligheder placeret på de øverste to etager.

Mere hjem end værelse

Jo højere, jo bedre. Sådan er reglen i en by fyldt med skyskrabere. Så vi bookede os ind på et værelse højt nok til at få et kig ud over Central Park. Værelse er imidlertid en underdrivelse, for der findes kun suiter på The London. Alle som én er de umiddelbart enkelt indrettede, men der er kælet for detaljerne med smukt lakerede trægulve, og frem for alt er der oceaner af plads.

Her er en entré med velassorteret bar, en ottekantet stue og et lige så stort soveværelse adskilt af klassiske franske døre. I vores suite gik man fra soveværelset ind i et mindre dressing room, før man entrerede et betagende badeværelse med dobbelt brusebad i hele rummets længde, omgivet af hvide vægge beklædt med sten og mosaikker.

Værelset minder mere om et hjem end et hotelværelse, og det siges da også, at designeren – den desværre nu afdøde irer David Collins – lod de tidligere lejligheder
være intakte, før han begyndte at indrette dem med nyt og specialdesignet interiør og tekstiler i – typisk for Collins – lyse blå og brune nuancer.

Gordon Ramsay serverer

The London er hjemstedet for fænomenet Gordon Ramsays første amerikanske satsning, og TV -kokkens kulinariske indslag serveres i restauranten, den franskinspirerede Maze by Gordon Ramsay, samt i den mere anglofile The London Bar. På menukortet findes både en herlig risotto, den klassiske New York strip steak samt britiske klassikere som beef wellington (kan anbefales)
og et pænt udvalg af vine.

Du får ikke michelinoplevelser (byen har rigeligt af dén slags, hvis det endelig skulle være), men til gengæld en god, uformel stemning og lækker smag med et strejf af gourmet til overraskende rimelige priser. Spring eksempelvis ud i en femretters Chef Tasting Menu, som både serveres til frokost og aften og blot belaster budgettet med 75 dollars. Menukortet er i øvrigt også tilgængeligt via den effektive roomservice, så du kan nyde middagen i din egen stue med udsigt.

Perfekt beliggenhed

The London har det hele – akkurat som byen, hotellet ligger i – men må især roses for den særlige, private stemning og ikke mindst de rummelige suiter. Har du forspist dig i Gordon Ramsays morgenbrunch, kan du desuden benytte det imponerende fitnesscenter, som hotellet selv opførte ved overtagelsen af ejendommen, eller lade dig forkæle af den verdensberømte og prisbelønnede conciergeservice Quintessentially, som er klar med tips og tjenester.

Og så er The London perfekt lokaliseret, hvis man holder af det moderne, travle New York med de brede gader og enorme stormagasiner. Fra hotellets indgang er du kun få skridt fra butikkerne og shoppingcentre som Saks Fifth Avenue og Bergdorf Goodman i den ene retning. I den anden retning finder du Central Park, der er så fortryllende afslappende, hvad enten det er lunt forår, hed sommer eller køligt efterår. Selv i den forfrosne vinterperiode er New York en oplevelse – ikke mindst når du som på The London kan se ud over byen oppefra.