Hvad siger du til din helt egen private bungalow med butler, bobler og udsigt til det Caribiske Hav? Viceroy Riviera Maya er kåret som et af de tre bedste luksusresorts på den mexicanske kyst af rejsemagasinet Condé Nast Traveller. Vi checker ind på det fabelagtige resort i Playa del Carmen, som danner rammen om den perfekte mexicanske getaway.

“Relax, sir – this is your home now,” siger tjeneren og stiller en iskold margarita foran mig. Han kan se det på mig. Vi har kørt i to timer i en lidt for lun taxa på en lidt for bumpet hovedvej. Vores mexicanske getaway begyndte i det hele taget lidt stressende, for så snart du entrerer ankomsthallen i den internationale lufthavn i Cancún, vil en hær af lokale kuffertbærer og taxachauffører bare så gerne hjælpe dig med at gøre dit liv nemmere. Vi satte imidlertid kursen mod en af de organiserede selskaber, som vil fragte dig direkte til hotellet i privat taxa, og inden længe var vi fri af turisthelvedet og på vej mod et af Mexicos mest luksuriøse resorts.

Det er ikke så underligt, at flere og flere har fået øjnene op for den mexicanske halvø Yucatán, som adskiller Det Caribiske Hav fra Den Mexicanske Golf. Glem dog hovedbyen Cancún, som med sine gigantiske all-inclusive-resorts med tiden blevet et lige lovligt elsket turistmekka. Kør i stedet sydpå, hvor kysten gemmer på luksuriøse boutique hoteller i intim og afslappet stemning.

Mayansk velsignelse

Kontrasten er til at føle, når man en times kørsel på den eneste kortlagte landevej på halvøen tjekker ind på spahotellet Viceroy Riviera Maya i badebyen Playa del Carmen. Lobbyen er en åben lounge, hvor piccoloen viser os hen i en sofa, forsyner os med en kølig drink og et kort med koden til wifi, som kunne han læse vores tanker.

Vi bliver budt velkommen af vores helt egen private butler, som giver en privat rundvisning, hvilket inkluderer en velsignelse af en mayansk præst (!), som med aromatiske rygende stykker rav renser vores sjæl for travlhed og stress, mens vi står med lukkede øjne og holder hinanden i hænderne.

Det femstjernede resort, som gennemgik en omfattende renovering i 2012 og netop er blevet kåret som et af de tre bedste luksusresorts på den caribiske kyst af magasinet Condé Nast Traveller, tager imod dig, som en mor omfavner en hjemvendt søn fra krigen. Og pludselig sidder vi ved bordet i hotellets bistro, hvor tjeneren siger, at vi bare skal føle os hjemme, mens han planter den forfriskende drink på bordet. En blanding af passionsfrugt, tequila og lidt salt breder sig i munden. Mylderet i lufthavnen er glemt. Turen langs den hullede, bumpede landevej er glemt. Og hvis man får for mange af de her margaritas, vil man også glemme, hvad man hedder.

Nysgerrige aber

Viceroy Riviera Maya ligger helt ud til kysten og består af 41 eksklusive villaer, alle forbundet med små stier i en imponerende jungle af eksotiske planter, palmer og guavatræer. Vi bliver indkvarteret i en såkaldt Royal Villa, der er som et mindre hus, godt gemt af vejen bag palmerne og med privat plunge pool, overdækket terrasse, udendørs måneskinsbad samt et par nysgerrige aber, som svinger sig i palmerne og kigger ned fra tid til anden.

Der er også villaer med kig til poolen samt dem, der har den smukkeste udsigt ud over det Caribiske Hav. Playa del Carmen er en gammel fiskerby og skulle angiveligt være et muntert sted at besøge med en hel del gode spisesteder, men når først du er blevet indlogeret på Viceroy, har du ærlig talt ikke lyst til at forlade stedet. Vores butler kigger da også undrende på os, da vi spørger til seværdigheder i lokalområdet, hvilket vi dermed dropper.

Verdens nye vidunder

Hvis nogen af uransagelige årsager skulle få lyst til at bevæge sig uden for det vidunderlige resort, findes der dog flere spændende steder at besøge på Yucatán-halvøen. Tag eventuelt videre mod syd til Tulúm, som med sin bohemeagtige stemning og hyggelige restauranter er et sandt paradis. Det lille samfund er blevet verdensberømt for netop den simple, primitive og frem for alt afslappede levevis og tiltrækker såvel surfere som Hollywoodstjerner. Hotellerne er simple og primitive, men der er også de chikke og eksklusive som det berømte Coqui Coqui. Stedet drives af den tidligere topmodel Francesca Bonato, som sammen med sin mand har gjort det lille boutiquehotel til et af områdets mest kendte.

Er du mere til kultur og historie, kommer du ikke udenom tempelruinen Chichén Itzá, der med pyramiden Kukulkan som vartegn er udpeget som et af verdens syv nye vidundere. Tempelområdet, der ligger godt en times kørsel fra Tulúm, er 1.500 år gammelt og var centrum for en af mayakulturens største byer. Da spanske tropper erobrede det meste af Sydamerika i 1500-tallet, var Chichén Itzá en af de byer, der holdt længst stand, men efter 60 års kamp faldt mayaernes sidste bastion – blot for at blive brugt af spanierne som kvægfarm.

Svedehule med røg

Vi skal dog som nævnt ingen steder. Vi går i stedet ad stierne ned mod havet og kommer til resortets pool, hvor et større hold af tjenere sørger for, at du har det så godt som overhovedet muligt – hvilket inkluderer at pudse dine sololie-fedtede solbriller eller pludselig at dukke op med en hjemmelavet smoothie eller nyskårne skiver frisk frugt, fordi du ligner én, som godt kunne trænge til dét.

Vil du bade i havet, kan du springe i fra enden af hotellets private bro, hvor du også kan få personalet til at dække op til en romantisk middag omgivet af bølgebrus. Du kan snorkle, svømme eller bare sidde i din egen habana med en god bog (en tjener står der straks med et håndklæde, frisk frugt eller måske en is, hvis du er ekstra heldig).

Viceroy Riviera Maya handler i den grad om afslapning, men bliver du rastløs, er der både mulighed for sightseeing på hesteryg, kitesurfing eller private ekskursioner i båd. Hotellets concierge arrangerer det hele, også en tur på en af områdets glimrende golfbaner. Hotellets fristende spa tilbyder både udendørs og indendørs behandlinger, ligesom du kan bede om at få tændt op i den traditionelle mayanske sauna, som dybest set er en svedehule med masser af røg.

Vi foretrækker at svede i solen.

Guddommelig tequila

Madoplevelserne er klasse, uden at være Michelin-gourmet. Morgenmaden indtages i den åbne Coral Grill & Bar, hvor vi også nyder frokosten, som ofte er kokkens hjemmelavede guacamole og tacos med grillet flanksteak eller ’catch of the day’ med græskar.

Skal den stå på finere kogekunst, kan du bestille bord på La Marea, som er placeret oven på hotellets bibliotek og byder på en raffineret udgave af det mexicanske køkken med et tvist af Middelhavet samt et omfattende vinkort.

Og så har man naturligvis ikke været i Mexico uden at drikke tequila. Her imponerer hotellets velassorterede poolbar os med flere delikate udgaver af – og lærerige anekdoter om – den mexicanske nationaldrik. Aftenens favorit er den berømte Clase Azul, en guddommelig, mørk, fadlagret tequila, som serveres fra en ganske særlig flaske i keramik og får dig til at fordømme det forfærdelig sprittede tændolie, de danske værtshuse serverer med citron og salt.

Der er faktisk kun én ting, som skuffer os hos på Viceroy Riviera Maya, og det er, da vi skal hjem, for det har vi ganske enkelt slet ikke lyst til.