Når behovet for varme i luften og forkælelse trænger sig på, er Hotel Le Mas Candille nord for Cannes et oplagt valg. Her går ro, wellness og gastronomi op i en højere enhed.

I den lille by Mougins lidt nord for Cannes ligger et hotel i særklasse. Det femstjernede hotel Le Mas Candille er placeret i en smuk, parklignende have og byder sine gæster velkommen med en imponerende indkørsel gennem den øverste del af hotellets store have.

Allerede her ved man, at den syv km lange tur ud til hotellet fra Cannes er det hele værd, og man bliver endegyldigt overbevist, når man afleverer sin bil til valetparking, mærker den venlige og afslappede atmosfære hos personalet i receptionen og tjekker ind på sit værelse, der byder én velkommen med interiør og møbler i smukt afstemte farver. Le Mas Candille har kun 45 værelser, hvoraf de syv er suiter, og det er måske det, der gør, at stemningen på hotellet er så afslappet, selvom ambitionsniveauet er højt. Der er tre swimmingpools,hvoraf den ene er reserveret til børnefamilier, mens en anden er reserveret til voksne i behagelig afstand til baren samt en af hotellets restauranter. Den sidste pool, der ligger ved hotellets spa og et udendørs træningscenter, er heller ikke tilladt for børn. I det hele taget er der ikke mange børn på hotellet, der i sit niveau er tænkt og udstyret til det voksne luksussegment.

Det rigtige klientel

Siden briten Mark Silver overtog hotellet i 1999, har han moderniseret og udviklet stedet til et lille luksushotel, der er kendt af det rigtige klientel. Derfor er der selvfølgelig en eksklusiv restaurant på hotellet, Le Candille, der siden 2005 er blevet belønnet med en stjerne i den berømte Michelinguide. Chefkokken, David Chauvac, og hans team serverer moderne fransk gastronomi af de bedste råvarer, og det er svært ikke at blive fristet af de mange lækkerier på menuen. Man kan f.eks. booke plads ved chef’s table og for blot 150 euro nyde en seksretters gourmetmiddag efter David Chauvacs eget valg, mens han personligt fortæller om råvarer og filosofien bag menuen.

Selve restaurantens lokaler blev fuldstændig moderniseret i 2012 og udgør en perfekt ramme for et udsøgt måltid, og i de varme måneder er det også muligt at indtage sin frokost eller middag på den romantiske terrasse, der er omgivet af smukke cypresser og gamle fyrretræer med udsigt over Cannes. Ud over den indlysende gastronomiske oplevelse byder restauranten på en fantastisk udsigt op mod De Franske Alper med parfumebyen Grasse ved foden.

Ekstraordinær spa

Til et eksklusivt klientel hører naturligvis også muligheden for at blive plejet i hotellets spa og for at prøve kræfter i et træningscenter, der i dette tilfælde ligger udendørs. I spaen er der fem behandlingsrum, hvor det er muligt at blive forkælet med ansigts- og kropsbehandlinger i afslappende omgivelser. Spaen bruger kun produkter fra det luksuriøse britiske beautymærke ESPA, der har specialiseret sig i skræddersyede løsninger til verdens mest luksuriøse spaer – og alle produkter består udelukkende af naturlige ingredienser. Træningscentret består af de mest basale maskiner og ligger sammen med spaen i umiddelbar tilknytning til poolområdet, hvor der også er mulighed for at benytte en jacuzzi og et hydroterapeutisk anlæg.

Picassos sidste inspiration

Le Mas Candille ligger i den lille by Mougins, der er en typisk landsby på Den Franske Riviera. Byen blev etableret i middelalderen og er præget af den hyggelige Provence-stemning, man finder i de gamle landsbyer uden for kystbyernes pulserende hverdag. Mougins ligger i højderne uden for Cannes, hvilket giver et helt særligt lys, der menes at være årsagen til, at byen gennem generationer også har været et arnested for kunstnere i alle genrer. Den mest berømte er Pablo Picasso, der boede i Mougins i de sidste 15 år af sit liv, hvor han producerede flere af sine store værker.

Picasso fik besøg af flere store kunstnere, heriblandt Jean Cocteau og Paul Éluard. Den stærke indflydelse fra kunstnerne har betydet, at Mougins også er et centrum for gastronomiske kunstnere, og byen huser flere michelinrestauranter som f.eks. L’Amandier med Denis Fétisson i køkkenet, ligesom byen hvert år i september er værter for den internationale gastronomifestival ’Les Étoiles de Mougins’.

Adskillige priser

Beliggenheden nær Cannes betyder selvfølgelig, at mange berømtheder har boet i byen, og der er specielt gode muligheder for at møde hollywoodstjerner under filmfestivalen i Cannes, der afvikles hvert år i maj. Elizabeth Taylor boede således i Mougins hvert år under filmfestivalen og holdt gennem ti år en velgørenhedsmiddag for cremen af den internationale filmindustri til fordel for arbejdet mod aids på byens anden store michelinrestaurant, Moulin de Mougins.

Hvis man bliver træt af den rolige stemning på hotel Le Mas Candille, er det oplagt at tage på en shoppingtur inde i Cannes. På den berømte Croisette-strækning finder man mange eksklusive butikker fra alle de internationale modebrands, og hvis man har brug for en pause i shoppingen, kan man med fordel spise en frokost eller drikke champagne på terrassen på Hotel Carlton, mens man nyder udsigten ud over Middelhavet. Tilbage på Le Mas Candille kan man tage en drink i baren med risiko for at løbe på Brad Pitt, der ofte har boet på hotellet, og er man interesseret i at lure restaurantens fiduser af, tilbydes der kokkeskoler flere gange om ugen. Le Mas Candille har i de senere år vundet adskillige priser for sit høje serviceniveau, og vil man forkæle sig selv, er man garanteret en oplevelse ud over det sædvanlige på dette eksklusive hotel ved Den Franske Riviera.