Royal Savoy i Lausanne er netop genåbnet efter flere års gennemgribende renovering, som har kostet en lille mia. danske kr. Vi var med til åbningsfesten og kan konkludere, at de nye ejere ikke har overset så meget som en millimeter i deres arbejde på at genskabe fortidens stjernestatus for hotellet.

Hotel Royal Savoy er et slående eksempel på, hvordan fordums storhed kan fordufte stille og roligt, når der ikke er midler til den løbende vedligeholdelse. Meget flittige gæster som f.eks. medlemmer af det spanske kongehus eller kong Bhumitol af Thailand, der brugte hotellet som en luksuriøs oase under anden verdenskrig, ville have spærret øjnene op, hvis de var kommet retur for 15 år siden og havde set deres stjerne i forfald.

Men så er det heldigt, at der findes firmaer som Katara Hospitality fra Qatar, der med sine næsten uudtømmelige lommer kan gå ind og bruge de nødvendige penge på at føre et hotel som dette tilbage til sine fem velfortjente stjerner. Den flere år lange renovering har efter sigende kostet tæt på en mia. danske kr., og det er stort set kun facaden, der er tilbage af den oprindelige bygning fra 1906.

Moderne og luksuriøs

Maria Vafiadis fra MKV Design i London har stået for hele indretningen, og der er ikke sparet på noget. Hotellets overdådige stil rammer én fra det øjeblik, man træder ind fra glasdørene i foyeren. Maria Vafiadis har også stået for renoveringen af bl.a. Schweizerhof i Bern, og hendes art nouveau-stil er let genkendelig her på Royal Savoy. Hun har valgt at bibeholde enkelte af de originale elementer som f.eks. klinkerne, der alle har været taget op, er blevet renset og lagt ned igen, men ellers er stilen moderne og meget luksuriøs.

Hovedbygningen, som er klassisk for byggestilen i Lausanne, dækker for den helt nye tilbygning ned mod Genève-søen. Tilbygningen rummer bl.a. det enorme spa med en usædvanlig flot indendørs pool og fitnesscenter. Bygningen fremstår som et moderne monument i glas og beton, hvilket er ganske modigt i en by, der eller er præget af arkitektoniske dyder og har skabt en designer som Le Corbusier. Men det er stadig stiligt lavet og ganske pænt sammenflettet med den gamle hovedbygning.

Gode lokale vine

Hotellet råder over 196 værelser, heraf 37 suiter, og alle værelser er præget af en meget stringent og stram indretning. Diskrete farver præger billedet, og hvis man vil overraskes, er det ikke dette hotel, man skal booke. Men vi er trods alt også i Schweiz, hvor drama ikke står øverst på ønskesedlen. Hotellets service er i top, og restauranten Brasserie du Royal, der styres af michelinkokken Marc Haeberlin, kan anbefales.

De gode schweiziske hvidvine bør også prøves, da man sjældent støder på dem andre steder end netop i Schweiz. Det skyldes, at schweizerne drikker 98 pct. af al den vin, de producerer. Prisniveauet er, som man kan forvente på et fem-stjernet hotel, og en overnatning uden for højsæsonen starter ved ca. 2.500 kr. Men så er man også lige så genfødt som hotellet selv.

Hotel Royal Savoy Lausanne
Avenue d’Ouchy 40
1006 Lausanne, Schweiz.
Tlf.: + 41 21 614 88 88
Mail: info@royalsavoy.ch