Qatars regering har i samarbejde med The Hongkong and Shanghai Hotel Group investeret omkring 6,7 mia. kr. i at købe og renovere det tidligere legendariske hotel The Peninsula i Paris. Resultatet er enestående med en luksus uden lige i centrum af byernes by.
Der sker noget på hotelfronten i Paris i disse dage. Ekstravagante legender som Ritz og Crillon undergår omfattende renoveringer, mens nye luksushoteller som Cheval Blanc og Hôtel Molitor skyder op på nye adresser. Og så er der selvfølgelig The Peninsula Paris, som er en interessant blanding af gammel legende og ny luksus.
Da vi ankommer til hotellet, står personalet mildest talt på spring for at tage imod os. Ved hovedindgangen står en nydelig ung mand i et nystrøget hvidt kostume med sølvknapper og guldbånd. Han bukker hovedet, mens han løfter sin hat en anelse og byder os velkommen med et høfligt ”Bonjour messieurs, dames”.
Vi tjekker ind, og snart ved alle hotellets 450 ansatte, at hr. og fru Le Marc er ankommet. Sådan føles det i hvert fald: Piccoloen, conciergen og vores personlige assistent tiltaler os alle med navn på vejen op til vores værelse på tredje etage. Inden vores assistent forlader os, overrækker han os sit visitkort og beder os ringe til ham personligt, hvis vi mangler noget. En anelse kongelige føler vi os unægtelig – og den royale forkælelse er først lige begyndt.
Historisk skat
The Peninsula Paris er en del af en større asiatisk kæde, der har eksisteret siden 1866 og ledes af den mytiske Sir Michael David Kadoorie – kendt for sin forkærlighed for biler og fly. Kæden omfatter ligeledes hoteller i Hongkong, Shanghai, Beijing, Tokyo, Bangkok, Manila, New York, Beverly Hills og Chicago, og på alle hoteller er servicen præcis den samme, for hele personalet sendes én gang om året på international træningslejr, hvor alle lige fra receptionister til massører og tjenere får deres servicemindedness og gæstfrihed testet.
The Peninsula Paris åbnede i august 2014 i den bygning, der tidligere husede det femstjernede Majestic Hôtel. Det var her, at Marcel Proust og James Joyce mødtes for første gang, det var her, at Pablo Picasso og Igor Stravinsky hang ud til ekstravagante fester, og det var her, at George Gershwin skrev bluesdelen af det orkestrale digt An American in Paris.
Majestic Hôtel har ligeledes huset den britiske delegation under forhandlingerne om Versaillestraktaten efter Første Verdenskrig, mens den tyske hær installerede sit hovedkvarter på hotellet efter sin indtrængen i Frankrig i 1940.
En anderledes blanding
De fornemme besøg var ikke tilstrækkeligt til at få det hele til at løbe rundt, så efter krigen måtte Majestic Hôtel dreje nøglen om. Nu er myten imidlertid genopstået med opførslen af The Peninsula Paris, der blev indviet efter fire års intensivt renoveringsarbejde. Renoveringen er foregået i respekt for historien og har haft til formål at genskabe den pomp og pragt, som kendetegnede Majestic Hôtel. Dygtige håndværkere blev hentet ind fra Louvre og Versailles for at genskabe de fiskeskælsformede tagsten i skifer, de 40.000 stykker bladguld på kanter og paneler, de håndskårne træværker og de mange håndlavede loftsdekorationer, som i tidernes morgen beklædte Majestic Hôtel. Udfordringen har været at væve denne franske kulturarv sammen med det asiatiske udtryk, der går igen på alle ti Peninsula-hoteller verden over. Dermed er The Peninsula Paris et vellykket og interessant miks af nyt og gammelt, fransk og kinesisk.
Rolls-Royce inklusive …
De 200 værelser på Hotel Peninsula er nogle af de største i Paris. Det billigste superior room måler 35 kvadratmeter, mens den største suite er på 318 kvadratmeter. Priserne går fra 5.900 til godt 100.000 kr. pr. nat, men så er minibar, premierefilm og opkald til alle telefonnumre verden over også inkluderet. Lejer man en suite, får man en Rolls-Royce, en Mini eller en BMW med privatchauffør stillet gratis til rådighed.
Hvert værelse har et stort walk-in-closet, masser af skuffer, skabe og tøjstativer samt et sminkebord med integreret neglelaktører til kvinderne. Badeværelset er cirkulært og beklædt med spejle, mens gulve, vægge og loft er udført i gråt marmor. Her er en håndvask til hende og en håndvask til ham, cremer og sæber signeret Oscar de la Renta, et italiensk brusebad med et generøst brusehoved, et badekar med integreret fjernsyn ved fodenden samt et højteknologisk toilet med varme i sædet og mulighed for at blive skyllet bagi.
En anden teknologisk feature er de to iPads, der står på hver side af den dobbelte kingsizeseng og giver nem adgang til alt fra aircondition og lysstyring til roomservice. Og hvis du er lidt doven om morgenen, kan du blot række ud efter iPad’en, aktivere det elektroniske ’Do Not Disturb’-skilt på din dør, vende dig om på den anden side og sove videre.
Revitalisering af krop og sind
The Peninsula Paris ligger i det elegante 16. arrondissement, kun et stenkast fra Triumfbuen og Champs-Élysées. Området er spækket med kulturelle tilbud, så hotellets gæster har masser at give sig i kast med. F.eks. kan seriøse shoppere gå en tur op ad den dyre Avenue Montaigne, kunstelskere kan kigge forbi kultmuseet Palais de Tokyo på Avenue du Président Wilson, og er du fan af de traditionelle franske makroner, er konditoren Ladurée på Champs-Élysées et absolut must.
Da vores ophold er kort, vælger vi at få så meget ud af hotellet som muligt, så vi hænger overtøjet på bøjler, stiller de praktiske sko langt væk og trækker i stedet i hver vores frottéhousecoat med matchende tøfler. Og så tager vi elevatoren ned til det 1.800 kvadratmeter store spaområde.
Efter en god gang massage smører en terapeut mine hænder ind i forskellige olier for at finde ud af, hvilken olie der reagerer bedst på min hud. Så står den på 60 minutters revitaliserende afspænding for krop og sind. De essentielle olier fra Vestindien gør det af med al min stress, deres stærke blanding af tea tree og eukalyptus er med til at booste mit immunforsvar, og terapeutens faste strøg bløder mine muskler op og fylder min krop med varme.
Jeg kunne også have valgt behandlinger som balinesisk massage, en svensk massage, en vulkansk hot stone-massage, City Detox, der gør det af med alle indre og ydre urenheder, eller Heaven and Earth, der genskaber kroppens harmoni og balancer på intet mindre end 240 minutter.
Intet mangler
Eftermiddagen tilbringes på værelset, hvor en flot anretning af fransk vin, friskpresset juice og hjemmelavet chokolade venter på os. Hen på aftenen tager vi elevatoren op på sjette etage for at nyde en drink på hotellets tagterrasse. For at komme til tagterrassen ledes vi forbi den eksklusive restaurant L’Oiseau Blanc, der tilbyder en næsten 360graders panoramaudsigt over Paris. Det smukke udsyn fortsætter hele vejen ud på den tilstødende tagterrasse, hvor vi sætter os til rette med Eiffeltårnet til højre og Sacré Coeur til venstre. Her bliver vi forkælet med kolde drinks, lidt salt til ganen og et himmelsk udkig over de parisiske tage.
Vi var gerne blevet hængende et par timer, men vi ventes til spisning – ikke på L’Oiseau Blanc, men på hotellets kinesiske restaurant, LiLi. Da vi stikker næsen i det mangfoldige menukort, ved vi snart ikke, hvor vi skal starte og slutte, så vi beder en af de særdeles kompetente tjenere om hjælp. Han får carte blanche til at sammensætte en menu, og da maden kommer på bordet, konstaterer vi, at han har valgt spot on: hummer-dim sum med kaviar, citronkylling i sojasauce, krabberavioli og grillede kammuslinger med tangsalat. I bedste kantonesiske stil stilles alle retter på midten af bordet, så vi kan nippe lidt til det hele.
Oplevelsen er ud over det sædvanlige, og det søde, sure og stærke eksploderer som smagsbomber i munden på os. Vi holder os ikke tilbage, men det er mildest talt umuligt at spise alle retterne op, så en smule pinligt berørte beder vi tjeneren tage resten væk. Han forsikrer os om, at ifølge kinesisk tradition er det en høflig gestus at lade rester ligge tilbage, så med god samvittighed og godt fyldte maver finder vi vej tilbage til vores værelse, hvor kammertjeneren i mellemtiden har været forbi for at rede vores seng og tænde for sengelamperne.
Havde man råd, kunne man godt vænne sig til en livsstil som denne.
Se mere på www.grandluxuryhotels.com