Trods sine 104 år er Beverly Hills Hotel stadig et af de hotteste steder at hænge ud blandt amerikanske velhavere og celebrities. Vi blev budt på en eksklusiv rundtur på det lyserøde luksushotel – og på frokost i den berømte Polo Lounge!

Indkørslen er lang og snoet. Jo tættere du kommer på det imponerende indgangsparti med den lange, brede røde løber, jo dyrere bliver bilerne. På rad og række holder Maseratier, Mercedesser, Bentleyer og naturligvis en hel del Rolls-Roycer af absolut nyeste dato. Velhaverne foretrækker stadig Beverly Hills Hotel. Som sikkert skjul for paparazzoerne. Som luksuriøs getaway for weekenden. Eller bare til en herlig frokost i The Polo Lounge.

Loungen er essensen af Beverly Hills Hotel – og Beverly Hills Hotel er dér, det hele startede. Det femstjernede luksushotel med de 208 værelser, inklusive 38 suiter og 24 bungalower, kunne i 2012 fejre 100-årsjubilæum, og dermed var det lyserøde hotel det allerførste storbyggeri i det område, som først langt senere blev navngivet The City of Beverly Hills.

Ikke nok med det, grundlæggeren var sågar en kvinde fra Sverige. Hun hed Margaret J. Anderson, og sammen med sin søn, Stanley, åbnede hun 12. maj 1912 dørene for nysgerrige amerikanske velhavere. Hotellet havde kostet den famøse sum af 500.000 dollars at opføre, og selv i det spirende Amerika var det mange penge. Men projektet tjente en større sag end blot at få prærielandets nyrige til at kaste om sig med penge i luksuriøse omgivelser. Idéen med Beverly Hills Hotel var nemlig at tiltrække investorer til det bakkede landskab uden for Los Angeles. Med lidt held ville nogle af disse velhavere måske falde for området, investere i et stykke jord og opføre et hus, så en helt ny bydel langsomt kunne rejse sig.

Tilhører sultanen af Brunei

Planen gik velsmurt, og snart stod celebrities og industrimagnater i kø for at bygge sig et landsted på de nøgne bønnemarker. At stedet blev elsket af filmstjerner og succesfulde aktører i showbusiness, medførte, at Beverly Hills Hotel blev centrum for mange filmproduktioner. Alle fra Charles Chaplin til Eddie Murphy har gennem tiden optaget scener på Beverly Hills Hotel, der også tjente som rådhus, kirke og andre offentlige instanser, før der blev etableret et reelt styre for bydelen med det i dag så legendariske postnummer 90210.

Det var nu også nogle fortryllende omgivelser, den svenske mor/sønduo havde skabt. Fra starten kunne hotellet byde på en mondæn lobby, luksuriøse værelser og smukke haver. De to ejere hyrede den anerkendte arkitekt og kunstner Elmer Grey, og han gav de lyserøde bygninger den karakteristiske stil, som i dag stadig giver associationer til den franske riviera ved Middelhavet. Hotellet har skiftet ejere et utal af gange, og efter børskrakket i 1929 måtte nøglen sågar drejes om, før selveste Bank of America gik ind og sørgede for, at Beverly Hills Hotel atter kunne tage imod gæster.

Indehavere gennem tiden tæller diverse rigmænd, filantroper og ejendomsmagnater, men i dag tilhører Beverly Hills Hotel den eksklusive Dorchester Collection, der har sultanen af Brunei som ejer. Med denne kapitalstærke ejer i ryggen har hotellet netop gennemgået en af de mest omfattende renoveringer i sin 104-årige historie.

Plads til alle

En ung mand iført nydeligt hvidt dress kører vores bil i garagen, mens vi går den røde løber til ende. Vi fornemmer straks historiens vingesus, da vi træder ind i The Polo Lounge, som er hotellets mest berømte afsnit. Restauranten fik sit navn, da en af hotellets tidligere ejere tilbød at udstille en pokal, som en kammerats poloteam havde vundet i en større national turnering. Gennem tiden har adskillige polospillere gæstet stedet, hvor gulvtæppet er lige så tykt, som din tegnebog skal være, hvis du som flere af gæsterne skal nyde din frokost her på daglig basis.

Nu er penge sjældent noget, stamgæsterne taler om. De taler til gengæld om en masse andet, for stemningen i frokostrestauranten er overraskende munter. Omkring et stort, rundt bord sidder hollywoodfruer i dyre kjoler og konverserer højlydt om alt mellem himmel og jord. Ved et andet bord sidder en veltrænet kvinde i træningstøj og glimtende diamantsmykker og nyder en salat, mens en casual klædt latinoherre i 50’erne entrerer restauranten med sin yndige blonde ledsager. Aldersforskellen er til at få øje på. Men det er hans Richard Mille-ur og nøglen til Lamborghinien bestemt også. Jo, der er plads til alle i The Polo Lounge – om ikke inden døre, så på den smukke terrasse.

Dansk poolmanager

Modsat den øvrige del af det nyrenoverede hotel har The Polo Lounge fået lov at forblive sig selv. Stilen er old fashion, men uden de solide møbler og grønne tæpper ville restauranten miste sin kitschede identitet, som PR-koordinator Jenna Duran forklarer os. Trods sin unge alder kan hun allerede mange historier om Beverly Hills Hotel. Da hun hører, hvor vi kommer fra, nævner hun straks danskeren Svend Petersen, som var hotellets legendariske poolmanager gennem 42 år.

Petersen kom oprindeligt til Amerika med drømmen om at blive skuespiller i Hollywood, men fik i stedet arbejde på Beverly Hills Hotel. Gennem fire årtier sørgede han for hotellets poolområde og kom på fornavn med Marilyn Monroe og andre stjerner – og i 2002 blev han udnævnt som officiel ambassadør for Beverly Hills Hotel.

Til hotellets 100-årsjubilæum i 2012 mødte den aldrende poolmanager op og øste ud af sine anekdoter – om, hvordan han i 1960’erne måtte smugle The Beatles fra deres luksuriøse bungalower til poolområdet, uden at de øvrige gæster bemærkede noget, hvilket både krævede falske overskæg og forklædninger – eller om, hvordan han lærte Faye Dunaway at svømme crawl efter lukketid, så hun kunne opfylde kravene til en stor filmrolle!

George Clooneys mokkamekka

I det hele taget knytter der sig adskillige historier til poolområdet. Størrelsesmæssigt kan det firkantede bassin på ingen måde måle sig med det, du finder på nyere hoteller, og du skal være tidligt ude, hvis du skal sikre dig en liggestol eller booke en cabana.

Da poolen blev bygget, var den en af de første af sin art i Amerika, og den var i en periode omgivet af sand fra Arizona for at give den helt rigtige beachstemning. Hotellet var også de første til at tilbyde gæsterne musik via skjulte højttalere samt telefonservice direkte ved poolen. Det var så forment, at visse gæster med vilje sørgede for, at der i ny og næ blev ringet til dem, blot for at imponere de øvrige gæster, når personalet kom løbende med telefonen …

Uanset hvor du befinder dig på Beverly Hills Hotel, er det en fryd for øjet, og kontrasterne er der stadig. Lobbyen er smuk og overdådig, som entrerede du et kongeslot, men du kan altid smutte i kælderen og nyde en hamburger eller pandekager med sirup i The Fountain Coffee Room – det gør George Clooney i øvrigt ofte, oplyser Jenna Duran. Kælderen byder også på hotellets egen skrædder samt en luksuriøs spa, og tidligere havde Elizabeth Taylors far et galleri her.

Du må ikke snyde dig selv for en spadseretur på de tæt bevoksede havegange, der fører til hotellets bungalower, hvor nationens præsidenter gennem tiden har ladet sig indlogere (med eller uden elskerinder).

Himmelsk køkken

På menukortet bestemmer vi os for en McCarthy Salad, som er stedets signaturret – en grandios dyb tallerken med finthakket iceberg, tomater, avocado, ost og andet godt. Det siges, at salaten er opkaldt efter advokaten Neil Steere McCarthy, som var aldeles efterspurgt i 1940’ernes showbusiness. Han holdt ofte frokostmøder med sine klienter på The Polo Lounge, og eftersom han ikke ligefrem var kendt for at spilde tiden, krævede han sin kyllingesalat anrettet på en måde, så han kunne spise den så nemt og hurtigt som muligt. Kokken fandt således på at hakke ingredienserne i bittesmå stykker, så McCarthy kunne ’skovle’ frokosten ind med den ene hånd, mens den anden hånd førte blækpennen. Snart fik andre gæster smag for den særlige salat, og nu har den altså været på spisekortet i mere end 60 år.

Vi får desuden serveret fladbrød med hummus og nybagt brød, og herlighederne skylles ned med en gylden, fed chardonnay fra californiske vinstokke. Det smager himmelsk! Der er dog plads til et stykke af den hjemmebagte æbletærte med vaniljeis og hindbær, og der rundes af med en dobbelt espresso.

Mere elegant end nogensinde

Da Beverly Hills Hotel i 2012 fejrede 100-årsjubilæum, blev det lyserøde palads udnævnt som ’Historical Landmark’ af den californiske stat. Med dette prædikat indtager det lyserøde hotel en fornem plads blandt udvalgte amerikanske bygninger eller steder, som har særlig betydning for den amerikanske kulturarv – og det, selvom hotellet i dag fremstår markant anderledes, end da Margaret og Stanley Anderson åbnede det i 1912. Den omfattende renovering er ved at være afsluttet, og hotellet med den karakteristiske kulør har næppe fremstået flottere og mere elegant end nu. Vi håber at vende tilbage til Beverly Hills Hotel igen – og så bliver det til mere end en frokost!