Planlægger du et vaskeægte roadtrip op langs den californiske kyst, bør du forkæle dig selv med et ophold i det eksklusive Bernardus Winery and Lodge i Carmel Valley. Stedet er skabt af en hollandsk rigmand med sans for forretninger og racerløb – og ikke mindst vinproduktion i højeste klasse!

Der findes næppe nogen større frihedsfølelse end at befinde sig bag rattet i en bil og cruise op langs den californiske kyst ad Pacific Coast Highway. Et amerikansk roadtrip er blevet det nye sort for dem, der ønsker en sommerferie ud over det sædvanlige – eller for dem, der blot higer efter et udvidet getaway fra det danske klima og de dårlige nyheder om en finanskrise, der tilsyneladende aldrig vil tage sin ende.

Men det klassiske roadtrip i en vintage Volkswagen Transporter med soveposer og campingkøkken i bagagerummet tiltaler naturligvis ikke alle. Og for dem, der hellere vil have luksus i lange vejbaner – og en moderne cabriolet med V8-motor under hjelmen – findes der naturligvis også et utal af lækre steder at indlogere sig undervejs.

Californiens bedste vin

Et af dem er det oversete Bernardus Winery and Lodge, som man finder inde i det solbeskinnede Carmel Valley i Monterey, blot et kvarters kørsel fra kysten. Kendere vil vide, at Carmel er byen, hvor Clint Eastwood engang var borgmester, og hvor du finder det mondæne Pebble Beach Resort, hvor du kan spille golf med nogle af staternes mest velhavende personligheder. I Carmel Valley skinner solen 320 dage om året, og vinstokkene står i uendelige baner på de gyldne marker. Området er kendt for at levere noget af Californiens bedste vin, og nogle af flaskerne kommer netop fra Bernardus.

Stedet er opkaldt efter grundlæggeren, Bernardus Pon, som er født i Holland, og som var en aktiv racerkører i 1960’erne. Faren drev succesfuld bilimport i Holland med partnere som Volkswagen og Porsche, og han siges at have været den første til at eksportere den legendariske Volkswagen Beetle til USA. Bernardus Pon senior havde sågar en finger med i spillet, da Volkswagen-fabrikken konstruerede den oprindelige Volkswagen Type 2 Transporter (så er vi tilbage ved dén igen), og han gav tilsyneladende sin interesse for biler og sans for forretninger videre til sønnen.

En afslappende oase

Bernardus Pon junior – eller blot Ben Pon – nåede både at deltage i det legendariske 24-timers Le Mans og sågar fuldføre et enkelt Formel 1-løb, før han vendte racerbanerne ryggen for at hellige sig sin helt store interesse: vinproduktion. Undervejs havde Pondynastiets forretninger forgyldt Bernardus, og han kunne have valgt at placere sin drøm om eget vinchateau et hvilket som helst sted i verden. Men han valgte Carmel Valley i Californien, som han sidenhen ved flere lejligheder har sagt, er ”det bedste sted i verden …”

Vi er på nippet til at give ham ret, da vi drejer ind ad indkørslen til Bernardus Winery and Lodge. Hotellet med de 57 luksuriøse suiter og bungalower lod Ben Pon opføre i slutningen af 1990’erne, og det fremstår i dag som en luksuriøs og umådelig afslappende oase midt i den solbeskinnede dal. Hotellet oser af hjemlig stemning, næsten som at være på besøg hos nogle yderst velhavende venner, og alle gæster bliver generøst budt velkommen med et køligt glas sauvignon blanc, før de bliver vist til deres residens for de kommende dage. Uanset om du vælger en af de eksklusive suiter eller de eftertragtede bungalower, får du egen terrasse eller balkon, en åben pejs til de kølige aftener og morgener, friske blomster samt et udvalg af hvide og røde vine samt oste til fri fornøjelse. Hver fjerde morgen bliver der fyldt op af herlighederne. Jeps, du føler dig hjemme med det samme!

Vin fra tidlig formiddag

Du kan smide dig på terrassen eller læne dig tilbage på balkonen, akkompagneret af en flaske af den prisbelønnede Marinus Red (cabernet sauvignon, merlot) – eller du kan tage den med dig til poolen, til petanquebanen eller på en tur i den smukke have. På Bernardus Lodge er det ingen skam at drikke vin – heller ikke selvom det stadig er tidlig formiddag.

Det begrænsede antal værelser betyder, at der er ganske fredeligt, hvor end du befinder dig på ejendommen. Der er naturligvis både tennisbaner og en prisbelønnet spa at begive sig ud i, og ellers står conciergen klar med gode idéer. Spaen tilbyder i øvrigt et væld af behandlinger, og mens din bedre halvdel nyder dette, kan du nyde udsigten ud over Carmelbjergene fra afdelingens lille private pool, som er opvarmet året rundt. Der må naturligvis også drikkes vin i denne.

Gourmet, så mundvandet driver

Man fornemmer tydeligt, at Ben Pon krævede det bedste af det bedste for sine gæster, da han opførte sit lille paradis. Socialt siges han dog at være temmelig sky, og det lykkedes da heller ikke for Luxury Aficionados’ udsendte at få sig en snak med den 76-årige rigmand og vinproducent, selvom han faktisk var til stede, da vi tjekkede ind. Han foretrækker at sidde i fred og ro ved sit stambord på den udendørs Wicket’s Bistro (som serverer en fremragende svamperavioli) og betragte sine gæster hygge sig. Så ingen snak om vin og racerbiler denne gang.

Til gengæld er kokken Cal Stamenov yderst snakkesalig. Han bestyrer restauranten Marinus (ja, opkaldt efter vinen – eller omvendt), som adskillige vinmagasiner har skrevet godt om, og hvor der serveres gourmet, så mundvandet driver. Stamenov har sågar sin egen blog – www.bernarduskitchen.com – som flittigt opdateres. Bernardus Winery and Lodge er absolut et besøg værd, og det fungerer perfekt som den luksuriøse afstikker fra bilturen op langs kysten. Selve vineriet, hvor de lækre dråber produceres, og hvor der dagligt finder vinsmagning sted, kan naturligvis også besøges. Men det ligger et stykke væk fra selve hotellet – og ærlig talt, så har du ikke lyst til at forlade det …