Constance L.muria Seychelles er et elegant, stilfuldt golfhotel, der ligger på den uspolerede ø Praslin i Seychellerne. Her blandes pragten fra hotellet – medlem af gruppen Leading Hotels of the World – med en smuk natur, hvor bl.a. havskildpadder lægger deres æg.

Efter godt 11 timers flyvning fra Paris med Air Seychelles, som i dag ejes af Qatar Airways, lander vi på Mahé, Seychellernes største ø med landets hovedstad, Victoria. Vi er ankommet til dette fantastiske ørige i Det Indiske Ocean, fire grader syd for ækvator og 1.600 km øst for Kenya. En ’skærgård’ med 115 øer af enten granit eller atoller af koral, der i alt dækker et enormt område på hele 1,4 mio. km². Langt de fleste af øerne er ubeboede naturreservater, som selv landets befolkning på knap 100.000 sjæle må have særlig tilladelse til at besøge.

På trods af den lange flyrejse føler vi os rimelig oplagte, hvilket især skyldes den begrænsede tidsforskel på tre timer. Efter et kort ophold i lufthavnen skifter vi til en Twin Otter 300, som i løbet af et kvarters flyvning bringer os til vores endelige mål, Praslin, landets næststørste ø med 7.000 indbyggere. Uden for den lillebitte lufthavnsbygning venter en BMW X5 med ”Constance Lémuria Seychelles” diskret skrevet på døren. Vi hopper ind, og ti minutter senere står vi foran hotellets uformelle udendørs reception ved foden af en bakke, dækket med uigennemtrængelig jungle. Der er ingen bygninger i syne noget sted …

BMW’en skiftes ud med en golfbuggy, som via en smal, snoet vej gennem tropiske parkanlæg fører os op ad bakken mod hotellets indgang. En enorm dobbeltdør af teak åbner sig langsomt, og langt nedenfor kommer det uendelige Indiske Ocean til syne, så langt øjet rækker. Ikke noget dårligt førsteindtryk.

Ikke højere end en palme

Constance Lémuria Seychelles åbnede i 1999 og er stadig et af Seychellernes førende luksushoteller. Den høje kvalitet af bygningernes arkitektoniske udformning har gjort Lémuria til en fast feriedestination for mange kvalitetsbevidste feriegæster, især fra Europa og Sydafrika. Det samme har værelsernes luksuriøse indretning, udbuddet af faciliteter, den enestående service og hotellets beliggenhed lige ud til en mageløs kyststrækning med flere private strande.

Hotellet råder over 101 hektar med bl.a. snoede vandløb, tæt regnskov, parkanlæg, tre kridhvide strande og en spektakulær 18-hullers golfbane. Med 105 suiter og villaer, som alle vender ud mod havet, er Lémuria det største hotel på Praslin. Det betyder dog ikke, at du som gæst føler, at du befinder dig på et stort resort – tværtimod giver det dig blot en herlig følelse af god plads og ro i sindet. Lémuria er et elegant boutiquehotel opført i asiatisk stil. Der er udelukkende brugt lokale materialer til møbler, døre og gulve, hvilket skaber en kølig, beroligende atmosfære. Fællesarealerne er rummelige og for det meste uden vægge. Det virker, som om hotellet smelter sammen med landskabet, idet det er bygget efter Seychellernes meget strenge regulativer. Et af disse er, at ingen bygning i landet må være højere end de palmer, som omgiver den.

Hotellets 88 suiter (52 m²) er fordelt på seks toetagers blokke, alle lige ud til stranden og med havudsigt. En totalafpudsning af suiterne skulle være afsluttet primo 2015. Villaerne er af nyere dato, og otte af dem er på 725 m². Her får du bl.a. egen butler, kok, privat pool og egen spabungalow med i købet. Skulle du stadig mangle plads, er der ingen grund til at fortvivle – medmindre den sidste af villaerne er optaget. Den er nemlig på beskedne 1.250 m², og i tillæg får du privat strand, terrasse med jacuzzi, to swimmingpools i flere niveauer, sauna, dampbad og haveanlæg. Alle villaerne ligger lidt afsides fra de øvrige værelser og er omgivet af høje mure. Villaernes swimmingpools er udstyret med undervandssensorer, så butleren kan holde rede på, hvornår han kan – og ikke kan – træde indenfor.

Skildpadderne har prioritet

Vi nøjes med en af suiterne. Sidst på eftermiddagen sidder vi på vores terrasse, fruen med en piña colada, jeg med en iskold, lokal SeyBrew-øl i hånden. 20 meter foran os ser vi solens stråler glitre i havet bag palmetræerne langs stranden. Passatvinden blæser køligt, og temperaturen er 28 grader i luften – det samme som i havet. Vi føler os i ét med den smukke, frodige natur. Alt på Lémuria er i harmoni med omgivelserne og lever op til landets meget strenge økologiske krav til bevarelse af Seychellernes helt enestående og unikke flora og fauna.

Vores uge på Lémuria går alt for hurtigt. Så meget at lave og se og så lidt tid til at få det gjort. En af dagenes store udfordringer er at bestemme, hvor vi skal svømme og snorkle. Problemet er, at hotellet har tre fantastiske strande at vælge imellem: Petite Anse Kerlans spejlblanke vand eller Anse Georgette (hvor reklamen for Bountys chokolade blev optaget), men hvor bølger og strøm kan skabe besværligheder? Eller Grande Anse Kerlan, hvis hvide sand strækker sig milevidt mod nord, og hvor store havskildpadder om natten lægger æg fra oktober til januar? Personalet oplyser, at nogle af de nyklækkede unger kan blive tiltrukket af lyset fra hotellet. Skulle vi se en af de små krabater på vej mod vores suite, bedes vi venligst hjælpe den på rette vej. Alle former for motoriseret vandsport er i øvrigt forbudt i havskildpaddernes æglægningssæson.

Nyt liv i koralrevet

I begyndelsen af 2014 påbegyndte Constance Lémuria Seychelles et interessant projekt kaldet ’Coral Garden Restoration Program’ et par hundrede meter fra strandkanten på Petite Anse Kerlan. Projektet er delvist støttet af den lokale regering samt af FN’s udviklingsprogram, og målet er at restaurere koralrevet, som i de senere år er blevet alvorligt angrebet af sygdomme og derfor er ved at dø ud. Pilotprojektet går ud på at indsamle små stykker af levende koraller og dyrke disse i ’nurseries’ under vandet, indtil de når en størrelse, som er egnet til at plante dem et nyt sted.

Korallerne, som nu er ved at blive plantet på revet uden for Petite Anse Kerlan, har været dyrket i flere år i vandet ved naboøen Cousin Island. Selve plantningsarbejdet, som forventes afsluttet i 2015, udføres af specialister fra Frankrig og Australien.

Mange aktiviteter

En anden daglig udfordring er at bestemme, hvor vi skal spise. Lémuria tilbyder en række muligheder inden for det franske, internationale og lokale køkken, som kaldes créole. Samme ord bruges i øvrigt om det lokale sprog, som for os er ganske uforståeligt. Heldigvis snakker alle også både engelsk og fransk. Hotellets tre restauranter ligger alle med flot panoramaudsigt over Det Indiske Ocean og tilbyder et bredt udvalg af atmosfære, stil og køkkenkunst. Lette retter serveres hele dagen, og om aftenen kan vi vælge mellem buffeter og a la carte-menu med sympatiske gourmetretter. Den sofistikerede Legend Bar er et populært mødested for en aperitif eller ’after dinner drink’.

Al den gode mad gør, at vi må fylde dagene med fysiske aktiviteter. Heldigvis er der ud over svømning og dykning i havet nok at vælge imellem. Vi besøger hotellets ’state of the art’-fitnesscenter, spiller tennis, windsurfer, sejler Hobie Cat, padler kajak, kører ture på mountainbike og tager på dybhavsfiskeri for at fange barracuda, haj, sværdfisk, blue marlin osv. Vandski er forbudt under vores besøg på grund af skildpaddernes lyst til at lægge æg.

Efter den fysiske aktivitet har vi fortjent lidt velvære, hvilket selvfølgelig også findes på Lémuria. Frisørsalon, manicure, pedicure, aerobic, yoga og in suite-massage er blandt tilbuddene. Desuden bruger vi timer i den luksuriøse ’The Spa de Constance’, hvor et team af eksperter tager os under behandling. Refleksologi, shiatsu, ayurveda og aromaterapi står på menuen – plus et stort antal af Shiseidos luksuriøse velværebehandlinger.

Uforglemmelig golf

Vil du spille golf på Seychellerne, er Lémurias unikke 18-hullersbane den eneste mulighed. Bor du på hotellet, spiller du gratis – den elektriske buggy må du dog betale for. Og en sådan må du have, hvis du skal gøre dig håb om at komme gennem runden i levende live!

Ovenstående påstand kan synes ubegrundet under rundens første 12 huller, som snor sig gennem en pandekageflad palmelund med masser af vand, blomstrende, stikkende buske og mangrovesump på strandsiden af hullerne langs vandet. Fairways er smalle, mens greens er små og relativt langsomme. Lander bolden i rough, lader den kloge spiller ’rescueen’ blive i bagen og griber en ’wedge’ i stedet.

Fra 13. hul skifter banen imidlertid totalt karakter. Pludselig bliver den til en bjergbane med huller op og ned ad regnskovsklædte skråninger, hvoraf nogle er så stejle, at vi frygter for buggyens overlevelse. Det 15. hul er signaturhullet, et spektakulært par tre med teestedet 60 meter højere end greenen, som er delvist omringet af en sø. Fra toppen snyder afstandsbedømmelsen mig totalt, og mit ellers velramte slag med nijernet ender naturligvis
midt i søen. En dobbeltbogey senere forlader jeg slukøret greenen. Humøret bliver dog straks bedre, idet manden med de kølige drinks i skovkanten oplyser, at det er kutyme, at spillerne her tager en 15-minutters timeout for en dukkert i Anse Georgette, som ligger ét minuts gang derfra. Fem minutter senere lader jeg mig afkøle af oceanets krystalklare vand, mens jeg drømmer om Bounty-chokolade.

Fritz Baba og de fyrretyve bolde

Banens afslutning går op og ned gennem junglen, og flere steder ser vi den berømte coco de mer-palme, som kun vokser på Seychellerne. Træet bærer verdens største nødder, hvis specielle form mest af alt minder om den del af en kvindes korpus, som vender i vejret, når hun plukker jordbær. Ikke så mærkeligt, at nødderne i folkemunde kaldes ’love nuts’.

Banen er kort, blot 5.431 meter, par 70 fra bagsædet, men det er en fejltagelse at tro, at den er nem at score på. Masser af vand, smalle fairways omkranset af tæt regnskov, store, boldsultne krabbehuller langs mangroven og en tyk rough får boldene til at forsvinde ud af spil – og får langsomt, men sikkert også ført hånden til lommen i bagen. Efter runden oplyser vores caddie, at rekorden for antallet af mistede bolde er 40, sat af en tysker i 2013. Men det er lidt snyd, idet den arme mand kun nåede at spille 16 huller, før han løb tør! En eller anden klog person har skrevet, at enhver bør unde sig et ophold på Constance Lémuria Seychelles én gang i sit liv. Min kone og jeg kunne dog godt tænke os at gentage besøget mange gange.

www.lemuriaresort.constancehotels.com
Tlf.: +248 4281 281
Fax: +248 4281 001
E-mail: resa@constancehotels.com