Et af New Yorks hippeste hoteller ligger bare fem minutter fra Dumbos Pier One – din gateway til det pulserende Manhattan. Men måske har du slet ikke lyst til at forlade de bæredygtige og energivenlige omgivelser, når du først er tjekket ind på 1 Hotel Brooklyn Bridge.

Klimaet er højt på dagsordenen på det luksuriøse 1 Hotel Brooklyn Bridge, som ligger med udsigt til Manhattan og den historiske bro, der forbinder de to bydele. Det starter allerede, når du træder ind i lobbyen og mødes af en imponerende, grøn og lodret have. Det skyhøje rum og de moderne linjer blødgøres af rustikke toner og naturlige materialer, der er omhyggeligt valgt til at give et karakteristisk, økologisk præg. 

Bag check-in-skranken bemærker du en enorm sort skulptur, skabt af den lokale kunstner Jarrod Beck. Dette særlige stykke kunst er lavet af genanvendte gummistrimler, der blev flået af en tagterrasse under en tornado nord for New York City. Ikke nogen typisk check-in-udsmykning, men udtrykket passer alligevel perfekt til hotellets bæredygtige karakteristika. Det samme gælder nøglen til dit værelse, som er et lille stykke rundt pap, fremstillet af genbrugsmaterialer, og som alligevel siger et ’bip’, når du holder den foran pladen på døren.

At træde ind på værelset er som at træde ind i din egen moderne økokabine. Der er levende planter på opsatsen ved siden af det åbne badeværelse. Der er nøgent og ubehandlet træ på vægge og skabe, mens andre materialer er genbrugt fra nedrevne fabrikker i Brooklyn. Og der er naturligvis ingen plastflasker i minibaren – i stedet er der installeret et skræddersyet vandfilteranlæg, så du fra hanen i væggen kan fylde rent vand i dine flaskegrønne glas, fremstillet af genbrugsflasker. 

Badekåben er lavet af ubehandlet bomuld, og der er et timeglas i brusebadet som en opfordring til at spare på vandet. Der er heller ingen menuer eller overflødige papirer på værelset. I stedet finder du en iPad, hvorfra du styrer de fleste af værelsets funktionaliteter, herunder også bestilling af roomservice. 

På trods af det kompromisløse og økofokuserede koncept hersker der alligevel den dér lækre, luksuriøse, komfortable stil, som du naturligvis forventer af et hotel i denne prisklasse. Og ikke mindst en fantastisk udsigt ud over vandet og Brooklynbroen.

Økotemaet fortsætter i hotellets restaurant, The Osprey, hvor du morgen, middag og aften finder klassiske amerikanske indslag tilberedt med lokale råvarer. På Neighbors Café i stueetagen finder du en lettere menu med sandwich, salater og fladbrød, et omfattende udvalg af kaffe og friskpresset juice samt andre lækkerier som muffins, bagels, yoghurt, brownies og cookies – alle produceret lokalt i Brooklyn. 

Hertil kommer naturligvis tagterrassen med den lækre pool, hvorfra du har et fantastisk vue ud over det sydlige Manhattan med Frihedsgudinden i horisonten. Vi prøver alle at leve bedre, spilde mindre og bidrage mere til vores lokalsamfund, og alligevel flyver disse idealer ud ad vinduet, så snart vi tager flyveren og rejser afsted. 1 Hotel Brooklyn Bridge er dog et nyt og interessant eksempel på, at tingene kan gøres anderledes, bedre og venligere. Det er nok kun et spørgsmål om tid, før flere hoteller følger efter.

Ting at opleve i nærheden af 1 Hotel Brooklyn Bridge

Uden for hotellet kan du slentre langs den brede promenade hen til Jane’s Carousel, en smuk restaurerer karrusel fra 1920’erne, eller fortsætte til Pebble Beach, en lille strand skabt mellem de to store broer, hvorfra du kan nyde en billedskøn udsigt over Manhattans skyline.

Du bør desuden unde dig selv et måltid på Cecconi’s, en italiensk restaurant, indrettet i det gamle pakhus under Manhattan Bridge. Deres agnolotti del plin, sort trøffelpasta, er skøn, og deres brændeovnsbagte pizzaer er berømte i hele byen. 

Slut af med en tur gennem de berømte brostensbelagte gader, som Brooklyn er så kendt for – her finder du alt godt fra hjemmelavet is til vinbarer og små bryggerier.

Læs mere om hotel og booking her.

Læs hvad vi ellers skriver om rejser her.

.