Det er tre år siden, verdens mest eksponerede fodboldstjerne valgte at stille fodboldstøvlerne på hylden. Men David Beckhams stjerne lyser stadigt klart, og han er som stilikon symbolet på den übersexede, metroseksuelle personlighed. Nu skriver powerparret Beckham endnu et kapitel i familiekrøniken, når David indleder et samarbejde med Biotherm, mens Victorias stjernestatus som modedesigner stiger til nye højder for hver kollektion.

David Beckham er en stjerne i sin egen galakse. Han var en af verdens bedst betalte fodboldspillere i historien, og gennem sin karriere har den 41-årige brite tjent over én milliard kroner, hvor hovedparten er hentet hjem på merchandiseaftaler og sponsorkontrakter.

Fodboldevner i særklasse kombineret med et attraktivt modeludseende – og så lige en popstjerne som hustru. Vildere kan det næppe blive. Ikke desto mindre beskriver David Beckham sig i dag som … chauffør. Han er familiefar, og hver morgen kører han sine fire børn til fire forskellige skoler, samler dem op om eftermiddagen og laver sågar aftensmad til dem. Da han gæstede det amerikanske talkshow Jimmy Kimmel Live og blev spurgt, hvordan han holder sig i gang efter at være blevet pensioneret fodboldstjerne, svarede han: “Jeg er bogstavelig talt Uber-chauffør. Jeg har rejst rigtig meget gennem min fodboldkarriere, så jeg føler, at jeg indhenter det forsømte
ved at være så meget sammen med mine børn, som jeg kan.”

Det er tydeligt, hvor fokus ligger i David Beckhams liv i dag. I virkeligheden er han en genert familiefar, som tilfældigvis også er en af de mest berømte mænd i verden.

Den metroseksuelle mand

Selvom David Beckham er pensioneret fodboldspiller, er han stadig en efterspurgt personlighed, og kalenderen byder da også på mere end chaufførtjansen for sine børn. Et af de mange aktuelle projekter er samarbejdet med kosmetikmærket Biotherm, hvilket ikke er helt tilfældigt. Googler du ’metroseksuel’, indgår David Beckham faktisk i den officielle beskrivelse af begrebet på Wikipedia. Det overrasker næppe nogen, at han går op i sit udseende, ligesom han mener, at hudpleje ikke kun er for kvinder. “Det er vigtigt for både mænd og kvinder at pleje deres hud. Gode hudplejeprodukter til mænd er blevet mere tilgængelige, og jeg vil da gerne slå et slag for, at mænd tager sig bedre af deres krop,” siger han.

Men hvad er egentlig hemmeligheden bag den tidligere fodboldspillers velholdte udseende? Opskriften er ret enkel: “Jeg passer på mig selv, både udenpå og indeni. Jeg holder mig i form, drikker masser af vand og husker at bruge fugtighedscreme hver dag. Og som så mange andre forsøger jeg at spise en sund og varieret kost, men jeg tillader også mig selv en belønning i ny og næ,” fortæller David Beckham, som er stor tilhænger af pie and mash – en af Londons traditionelle retter bestående af tærte med hakket oksekød, serveret med kartoffelmos og persillesovs!

Hende fra Spice Girls

David er ikke den eneste Beckham med succes. Han blev i 1999 gift med Victoria, som i halvfemserne turnerede verden rundt med historiens største pigeband, Spice Girls. “I starten handlede det hele om David og fodbold,” lyder det fra den tidligere popstjerne. Men et karriereskifte og en ambition om at stifte tøjmærke i eget navn betød, at Victoria i 2008 tog det første spæde skridt til det, der i dag er blevet til et verdensomspændende brand med 400 butikker i 60 lande.

Til at begynde med var det de færreste, som troede på popstjernens talenter som designer, men en præsentation af hendes kollektion under modeugen i New York overraskede og overbeviste modepressen. De senere år har Victoria Beckham fokuseret på sin karriere som designer, og hendes tøjmærke er blandt andet det bedst sælgende på luksus-webshoppen Mytheresa.com. Adskillige hollywoodstjerner er vilde med Victoria Beckhams velsiddende kjoler, som hun selv er den perfekte reklamesøjle for, og skønheder som Heidi Klum, Eva Longoria og Cameron Diaz ses ofte i hendes kreationer på den røde løber.

Mor med stort M

Seneste nyhed fra Victoria Beckham er et samarbejde med kosmetikgiganten Estée Lauder om en eksklusiv makeupkollektion. “Hele processen har været vildt inspirerende, lige fra at gennemgå de gamle Estée Lauder-arkiver til at udvikle produkterne sammen med selskabets dygtige team,” har Victoria Beckham fortalt om samarbejdet.

Den 41-årige designer og British Fashion Award-vinder er karrierekvinde med stort K, men hun er også mor med stort M og prøver altid at nå hjem fra arbejde, inden børnene går i seng. Victoria har endda spurgt den garvede designer Diane Von Furstenberg, hvorvidt hun nogensinde lider af skyldfølelse, hvortil Diane skulle have svaret: “Aldrig! Jeg er en god mor, men jeg har et arbejde,” hvilket fik Victoria til at slappe af og tænke: “Gud, Diane har ret”.

Jetsettere i LA

Hr. og fru Beckham har for længst indtaget Los Angeles og havde naturligvis ingen problemer med at blive lukket ind i den hårde kerne af celebrities, som dominerer den sociale scene i millionbyen. Parret var eksempelvis inviteret til skuespillerinden Eva Longorias tre dage lange sommerbryllup, som blev holdt på et luksuriøst resort i Mexico. “Inden vi flyttede, var USA og særlig Los Angeles et uudforsket land. Naturligvis havde vi stærke overvejelser, inden vi flyttede familien over Atlanten, men jeg var nysgerrig og spændt på at se, hvor langt ud mit brand kunne nå,” siger David Beckham, som i seks sæsoner spillede for fodboldklubben Los Angeles Galaxy. “Heldigvis er det gået bedre, end vi har turdet håbe på. Familien trives rigtig godt i Los Angeles, som er vores andet hjem, og vi elsker den amerikanske kultur,” har Beckham sagt i et interview med The Times.

Gode manerer

Det er offentligt kendt, at ’The Beckhams’ altid har taget forældrerollen seriøst. Børnene er godt opdraget, som Victoria Beckham sagde i et interview med ABC News, og det er noget med gode manerer og ”tak” og ”må jeg bede om”. “Det synes vi er vigtigt, men samtidig har de det sjovt. De er skøre, løber rundt i hele huset, synger, danser og spiller fodbold, hvilket de selvfølgelig ikke må indenfor, men lige dér kan jeg åbenbart ikke trænge igennem,” sukker den aktive kendis.

Brooklyn, den ældste søn, elsker at tage billeder og vil gerne være fotograf. Han debuterede som 16-årig som fotograf på et photo shoot for Burberry, ligesom han har været på forsiden af Vogue. Lillebror Romeo var allerede som 12-årig model for Burberry, mens Cruz, parrets yngste søn, drømmer om en karriere i musikbranchen. Harper Seven, parrets eneste datter, er som enhver femårig pige interesseret i tøj og læbestift – men hun er også en tomboy, der elsker at spille fodbold med sine brødre og far.

Den største bedrift

Hvordan har en mand, der er blevet kåret som ’The Sexiest Man Alive’ af People Magazine, det med at runde de 40 og samtidig være pensioneret fra sin store lidenskab? “Jeg glædede mig til at fylde 40 år,” svarer David Beckham. “Jeg har aldrig været et af de mennesker, som frygter at blive gammel. Jeg er tilfreds med mit liv. Jeg har haft en temmelig succesfuld karriere på fodboldbanen. Jeg har fire dejlige børn og en fantastisk kone, og jeg har taget hul på et nyt kapitel, hvor jeg arbejder med store virksomheder og organisationer som blandt andre Biotherm og Unicef. Jeg er glad for at være lige dér, hvor jeg er i mit liv.”

Fodbold vil dog for altid være David Beckhams største passion. Også selv om han ikke altid har været lige populær på de britiske tribuner – som da han under VM i 1998 fik skylden for Englands exit fra kvartfinalerne, da han fik rødt kort af den danske dommer Kim Milton Nielsen for at sparke en modspiller.

Spørger du Beckham om hans største bedrift rent karrieremæssigt, får du følgende svar: “Det største, jeg har opnået, er at blive anfører for det engelske landshold. Jeg vidste, at hver gang jeg trak i trøjen med de tre løver og nummer 7 på ryggen, så stod jeg ikke kun i front for en række af Englands største spillere. Jeg repræsenterede også hver enkelt fan, som loyalt støttede sit land – mit land. Det bliver aldrig større for mig.”