Camilla Frank har efter 16 år i modebranchen – og som fast deltager ved de københavnske modeuger – en stor forkærlighed for dansk design, der fylder godt op i hendes ret så omfattende tøjsamling. Her fortæller hun om seks af sine favoritter.

Camilla Frank, 44 år, er uddannet journalist og har en BA i litteraturvidenskab. Hun været chefredaktør i Danmark og i Norge for en række danske og norske mode- og ugemagasiner som Costume, Eurowoman og Alt for damerne samt for det digitale mode- og livsstilsunivers Fashion-post. Den 1. december startede hun som CEO for Copenhagen Fashion Week.

”Jeg har et kæmpe samlergen, når det handler om fine tøjsager, og jeg har stadig, hvad jeg ikke vil tøve med at kalde ikoniske items fra nogle af mine danske yndlingsdesignere i garderoben – nogle er over 20 år gamle. Godt design har ingen udløbsdato, heller ikke når det handler om tøj,” siger hun.

Heartmade blondebluse, vintage

De, der kender mig, vil vide, at jeg har været meget stor fan af Julie Fagerholts Heartmade-design, lige fra dengang hun for 18 år siden delte brand og lokaler – en lille baggård i Pilestræde, hvor butikken stadig ligger i dag – med designer Britt Sisseck. Julie Fagerholt har designet alle mine favoritter. Jeg har jakker og blondebluser fra begyndelsen, som jeg stadig bruger. Blonder er blandt Heartmades signatur-designs, og denne fantastiske vintage-blondebluse, der både glimter med guld og sølv, forærede jeg mig selv, da jeg blev chefredaktør på Eurowoman.

Mark Kenly Domino Tan, frakke fra AW16-kollektionen

Mark Tan er én af de yngre og knivskarpe dygtige danske designere. Jeg ’opdagede’ ham ved, at en af mine kolleger i branchen ofte bar noget flot design, som jeg ikke kendte – og så viste det sig at være Mark Tan, der stod bag. Alt, hvad jeg siden prøvet fra hans hånd, sidder perfekt. Denne frakke er kun få måneder gammel i min ’samling’, men jeg ved allerede nu, at den bliver en keeper.

Gestuz, skindjakke fra AW16-kollektionen

Designeren bag Gestuz, Sanne Sehested, har i min optik en uovertruffen evne til at designe jakker, der straks placerer sig i ’yndlings’-kategorien. Denne jakke er tidløs og moderne på én gang – og jeg kan ikke komme i tanke om noget, den ikke vil fungere sammen med. Gestuz er i øvrigt et brand, som jeg synes vokser sig stærkere for hver kollektion. Det er ikke underligt, at brandet er en modemagasinfavorit både herhjemme og i resten af Skandinavien.

Birger Christensen, kashmirstrik fra BC’s nye kollektion i eget navn

Birger Christensen er et af Danmarks ældste modehuse med en fantastisk historie, der begynder helt tilbage i 1869. For nylig slog butikken dørene op for et helt nyt og opdateret multi-brand-butiksunivers på sin velkendte adresse på Strøget, og det er blevet til et super inspirerende koncept med håndplukkede brands i mange prisklasser. Et af de nye tiltag er Birger Christensens egen kashmirlinje. Kashmir fås også til ’high street’-priser, men kvaliteten i denne strik gør den til et af mine bedste køb længe.

Cecilie Bahnsen, top fra SS17-kollektionen

Unge Cecilie Bahnsen er uddannet designer fra Royal College of Art i London og har fungeret som designassistent for blandt andre det internationale modehus Erdem. For nylig tog hun hele den danske modepresse med storm, da hun vandt den prestigefyldte Dansk Magasin Talent Designprisen 2016. Cecilie Bahnsen kan noget helt særligt med sine på én gang skrøbelige og alligevel meget brugbare kjoler og toppe, og hendes design har stort internationalt potentiale. Hun arbejder i de lækreste materialer, og der er tænkt over alt i designprocessen. Jeg er meget betaget af hendes opdaterede tilgang til en meget romantisk ’barokstil’ og elsker den høje flæsekrave i denne skønne top, som jeg i øvrigt forestiller mig, at min kæreste skal forære mig.

Baum, printede silkebukser fra Pre Spring 17-kollektionen

Baum und Pferdgarten er på få år blevet mange internationale modeprofilers helt store darlings – og jeg forstår det godt. Baum und Pferdgarten er mestre i at lave skønne prints, og selvom de to knalddygtige designere bag – Rikke Baumgarten og Helle Hestehave – efterhånden er gamle ’travere’ i modebranchen, forhindrer det dem på ingen måde i at gå forrest, når det handler om innovativt og trendskabende design. Rigtig mange af deres designs bliver udsolgt på kort tid – og de her smukt printede silkebukser fra Baum und Pferdgartens Pre Spring 17-kollektion, der har hentet inspiration i japanske haver, bliver også en klassiker.