Birger Christensen på Østergade 38 i København slår den 27. oktober dørene op for et totalt ombygget modehus med fokus på den gode shoppingoplevelse.

Adressen har været den samme, siden Birger Christensen åbnede i 1869 – og det har den gode service og også. Men med en helt ny grundplan, der blandt andet indebærer hele ekstra 100 kvadratmeter, en etage forbeholdt herrerne og en etage kun til damer, er der skabt endnu større omgivelser til at lade sig inspirere.

Der er arbejdet med detaljerne i hele huset, blandt andet med det åbne pelsværksted bagerst i stueetagen, hvor der er kig til, at det klassiske pelshåndværk bliver udført. Det smukke gulv, hvor siciliansk marmor ligger op ad fransk sildebens-parket, og den originale kunst på væggene, der er nøje udvalgt, er yderligere udtryk for de mange elementer, der er tænkt ind i oplevelsen. Butikkens udtryk forstærkes af designklassikere fra Finn Juhl, der både er udvalgt på baggrund af rollen som en af tidens største arkitekter og på grund af den familiære tilknytning til Birger Christensen-huset igennem rollen som onkel til den nuværende ejer, Jens Birger Christensen.

Der er gjort meget for at fremhæve udvalget af styles fra både internationale og danske mærker, der spænder fra det helt unge, det meget trend-orienterede og til de bedste klassikere til garderoben. I stueetagen ligger de fire shop-in-shops Chloé, Valentino, Marni og Lanvin side om side med områder, der har et brand-miks, som blandt andet tæller Ganni, Céline, Helmut Lang, Baum und Pferdgarten, Joseph, Frame, Moncler, Givenchy, Smythson og Jimmy Choo – og selvfølgelig den nye kashmir-kollektion i Birger Christensen’s eget navn, der i 2017 bliver fulgt op med yderligere linjer under husets eget navn.

Herreafdelingen på 1. sal byder på mærker som Balmain, Dior Homme, Dolce & Gabbana, Lanvin, Moncler og Neil Barrett, igen med nøje udvalgte ting fra hvert mærke, der passer til husets livsstils-dna og de meget forskellige kundegrupper, i både alder og stil, Birger Christensen har.

I både herre- og dameafdelingen er der også tænkt hudpleje og grooming ind, med blandt andet Mason Pearson og Verso Skincare, der supplerer det store udvalg af tøj, sko og accessories.

For at fejre åbningen af den ombyggede butik byder Birger Christensen kunderne på champagne fredag og lørdag i denne uge.