Hvis du vil være sikker på, at nytårsfesten også bliver en kulinarisk oplevelse for dine gæster, så var det måske en idé at lade stjernekokkens køkken stå for maden?

Årets sidste aften er for de fleste forbundet med glade festligheder og champagne i gavmilde mængder. Men hvis du også vil være den overlegne vært, som præsenterer gæsterne for en mindeværdig nytårsmenu uden at bruge hele aftenen i køkkenet, bør du allerede nu kaste forklædet i ringen og få lidt hjælp.

Claus Meyer er et godt bud. Den danske stjernekok og iværksætter, som senest modtog en Michelin-stjerne for sin restaurant Agern i New York, har bedt sine folk hos Meyers Køkken om at sammensætte den perfekte catering-menu til nytårsaften.

Resultatet er en symbiose af det bedste fra Meyers med udgangspunkt i kammuslinger og jomfruhummer, dansk oksemørbrad og så den klassiske, lækre chokolade.

MENU

Rimmet kammusling med fumét kogt med jomfruhummer og most af Lilleøæbler. Salturt, syltet knoldselleri og sprøde nødder med brunet smørsamt Økologisk Ølandshvedebolle fra Meyers Bageri.

*

Tournedos skåret af velhængt dansk okse, kartoffelpuré med trøffel og økologisk fløde, langtidstilberedte rødbeder med kirsebæreddike fra Nordhavn, tyttebær, vinterportulak og morkelsauce.

*

Mørk mousse af Valrhona-chokolade med fyld af karamel med havsalt, tærtebund af havrekiks, solbær syltet med polynesisk vanilje og hvid chokoladeknas.

*

Fristet? Meyers Nytårsmenu koster 350 kr. pr. kuvert og kan bestilles her: www.meyersmad.dk

Vin til maden? Naturligvis! Meyer har i samarbejde med Løgismose sammensat en ekstraordinær vinmenu, som elegant akkompagnerer de herlige retter.

DEN EKSTRAORDINÆRE VINMENU

Champagne Brut Prestige, Serge Mathieu

*

Riesling ”Elements”, Dom. Bott-Geyl, Alsace, 2014

*

Bodegas Montecastro, Ribera del Duero, 2012

*

LBV Port, Porto Coroa, Casa Pocas, 2010

Prisen for vinmenuen er 725 kr., og den passer til fire personer.