Hvad giver man værtsparret, der har alt – inklusiv god smag? Et kaviar-serveringssæt, naturligvis.

Traditionelt hedder det sig, at kaviar ikke må spises af metalskeer, idet metal kan tilføje en bismag til de fine fiskeæg. At det må være noget af en myte, bevises af det faktum, at kaviar sælges i dåser af metal. Til gengæld er der mere fornuft i at holde sølvskeer langt væk fra kaviar, for der sker beviseligt en reaktion mellem sølv og kaviar, som involverer lugten af svovl, og den skal ikke i nærheden af delikatessen.

Kaviar-skeer har oftest været udformet af ben, træ eller såmænd guld. Ben og træ er imidlertid ikke så fornemme materialer, selvom deres tilvirkning uden tvivl kan være smuk – guld er på den anden side et kostbart ædelmetal, som der sjældent udformes bestik af. En ideel mellemvej er perlemor, og her har det milanesiske smykkefirma Utopia tilvirket et forslag.

Den største muslingeart, som bruges til dyrkning af kulturperler, er den australske Pinctada maxima. Dens skaller kan blive op til 30 cm i diameter, og det indre af skallen belægges med et tykt lag perlemor. Perlerne fra Pinctada maxima kan være overdådigt-smukke og nogle gange også meget store; de kan være enten hvide, sølvfarvede eller gyldne. Alt i alt gør det Pinctada maxima til det ideelle materiale til udformning af bestik.

Kaviar-sættet, som fremstilles i hånden hos Utopia, består af en stor serveringsskal, hvorpå der skal lægges knust is og en kaviar-dåse – dertil en ske og seks knive af perlemor, sterlingsølv og krystal, og seks små serveringsskaller. Sættet leveres i en mørk trææske med indlæg af alcantara-mikrofiber, for at forhindre skaller og bestik i at ridse hinanden.

Der er en vis visuel tilfredsstillelse i et serveringssæt, der er lavet af materialer fra havet – de polerede skaller af perlemor – og den tanke, kombineres med den enkle elegance i Utopias kaviarsæt gør det til en fuldendt gave.