På den franske sydkyst ligger et væld af lækre hoteller og landsbyer, men de færreste har en historie som Hotel Belles Rives i Juan les Pins.

I 1925 lejede Zelda og Scott Fitzgerald en stor privat villa ved navn Villa Saint-Louis på den franske riviera. Det amerikanske par var begge slået igennem som forfattere, han med blandt andet romanen ’Den Store Gatsby’.

I Frankrig blev ’Tender is the night’ – ’Natten er blid’ til, og det var også her, de legendariske fester med kendisser som Rudolph Valentino, Ernest Hemingway, politikere og filmstjerner blev holdt. Et par år senere blev den legendariske villa til Hotel Belles Rives.

Hotellet har 42 værelser og suites, og det maritime tema er gennemgående over alt på hotellet. Her er således små tegninger af fisk, anker og bølger på gulvtæpper, vægge, gange og værelser. Belles Rives er stilfuldt og smagfuldt indrettet, som det bør være på et femstjernet hotel. I stueetagen ligger en hyggelig pianobar opkaldt efter netop Fitzgerald, hvor man oven i købet kan nyde forskellige signature-cocktails inspireret af fortidens mange kendisser.

Nu med michelinstjerne

Restaurant La Passagère er netop blevet gennemrenoveret, og med en stor indsats fra kokken Yoric Tièche, der er kåret til ’Grand Chef of Tommorow’ i det anerkendte Gault & Millau 2016, har Belles Rives netop modtaget sin første michelinstjerne.

Terrassen er en af de mest glamourøse langs den franske riviera med en storslået udsigt ud over bugten og Middelhavet. Ved foden af hotelbygningen ligger en lille privat sandstrand, og herfra har man bygget en bådebro ud i vandet. Ikke for at forbipasserende både kan ligge til, men for at have ekstra plads til solsenge, hvor man kan nyde det dejlige vejr, mens man drikker rosé.

Det er svært ikke at følge sig tilfreds her, og skulle man planlægge en tur til det sydfranske, kan vi varmt anbefale et ophold på Belles Rives.