Antonio di Criscio bliver fra januar 2017 ny executive chefkok på Era Ora, mens Francesco Ruello og Andrea Miacola vil være hhv.chefkok og souchef i Era Oras top kokketeam. Med denne trekløver skal der være fokus på både teamwork og madkunst samt en fortsættelse af traditionen for unik talentudvikling på Era Ora.

Helt fra sin vorden har Era Oras filosofi været at prioritere helstøbte kokketeams fremfor en enkelt chefkok. Restauratørparret Elvio og Edelvita tror på at den bedste madkunst bliver skabt af en cocktail af talentfulde og arbejdsomme italienske kokke der, dels kan blive inspireret af den spændende udvikling, som den danske madscene er i gang med, samt kan forædle den store viden Era Ora har opbygget, hvorfor Elvio Milleri hver uge er med på sidelinjen for at inspirere og guide på restauranten i Ovengade Neden Vandet.

De 3 nye personligheder i Era Ora’s køkken på Christianshavn er:

Chefkokken den 28-årige Antonio di Criscio er opvokset i den italienske støvlehæl; Puglia og har kærlighed og passion for varme smage, vegetabilske proteiner og de mange gode grøntsager i sæson fra sydens sol. Antonio har tidligere arbejdet flere år på Era Ora, men den sidste tid har Antonio tilbragt i Italien for at suge inspration til sig på nogle af landets bedste tre stjernede michelinrestauranter.

Andrea Miacola kommer ligeledes fra Puglia og har især et øje for italiensk mad i en international kontekst: Han har rejst Europa tyndt og har serveret sit hjemlands gastronomi i mange af kontinentets metropoler, alt imens han deler Era Oras syn på det gode værtsskab: at maden ikke bare skal smage ypperlig,t men også give et direkte udtryk af italianitet hos gæsterne.

Francesco Ruello bliver en vigtig medspiller i køkkenet, dels på grund af hans store kunnen indenfor det vegetariske køkken, som han blandt andet har suget til sig fra den første vegetariske restaurant i Italien der opnåede en michelinstjerne; Joia og desuden med inspiration fra hans føderegion Ligurien. Herfra kommer landets bedste pestoer og basilikum og repræsenterer også overgangen fra det nordligste italienske til det mere solbeskinnede køkken. Francesco elsker sin hjemregions saftige skaldyrsretter og enkle smage.

Alle 3 kokke har allerede indfundet sig på Era Ora hvor de finpudser de sidste detaljer, inden de officielt tager kokkehuen på fra den 1. januar 2017. Sammen med Elvio og Edelvita lover de nye italienere at skabe et køkken, der udfordrer det minimalistiske, er umiskendeligt italiensk og ikke mindst, fuld af velsmag.