Den italienske gourmetkoncern Eataly åbner et 2.000 kvadratmeter stort madmarked med italienske specialiteter i Illum.

Torsdag d. 17 november kl 10:00 åbner den italienske gourmetkæde Eataly for første gang i Danmark. Eataly er den største håndværksmæssige italiensk mad og vin markedsplads i verden. Ud over at sælge italienske kvalitetsprodukter og specialiteter såsom vin, olivenolie, ost, håndlavet pasta, kaffe, kød, tomatsauce og pesto, vil Eataly også tilbyde et bredt udvalg af lokale danske råvarer.

Uanset om du kommer for at købe et brød, forberede en overdådig middag eller sidde ned for at nyde et måltid, så er målet at skaber et uformelt og indbydende miljø og hylde italiensk gastronomi.

“Vi er begejstrede over at skulle åbne en Eataly i København, et af Europas gastronomiske centre, og over at åbne i ILLUM, et af byens bedste placeringer. Vi vil introducere vores koncept, som omfatter restaurant, marked og uddannelse med fødevarer af høj kvalitet for første gang på det danske marked. Gæster får mulighed for at nyde traditionelle italienske fødevarer som pasta, pizza, autentisk italienske pølser og oste, kaffe og is og vi vil tilbyde muligheden for at vælge mellem et stort udvalg af vine, olivenolie, oste, saucer, pasta, kød – altid med respekt for forholdet mellem pris og kvalitet,” siger CEO Luca Baffigo i en pressemeddelelse.

Eataly mener, at den tempofyldte hverdag vi lever i ikke behøver betyde, at kvaliteten af vores måltider skal kompromitteres. Derfor vil Eataly tilbyde en bred vifte af ready-til-go måltider såsom friske salater og traditionelle supper. Da uddannelse med fokus på god og bevidst spise er en af de vigtigste søjler i Eatalys filosofi, vil Eataly København åbne en gren af deres kokkeskole La Scuola di Eataly med madlavningklasser og kruser for børn smat voksne og for alle pengepunge for at lære gæster alt om italiensk tradition og madkultur. På gadeplan vil Eataly åbne baren Rudo i samarbejde med den anerkendte restaurantejer og kok Christian F. Puglisi (Relæ, Manfreds, Bæst).